Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівщина за рік споживає 1,5 млрд. куб. м природного газу

«Річне споживання газу для опалення в області становить понад 1,5 млрд. куб. м природного газу . Оскільки Львівщина є найбільш газифікованою областю в Україні, то економія паливно-енергетичних ресурсів є найактуальнішим завданням області», - повідомив заступник голови Львівської ОДА Геннадій Дмитренко.

Заступник голови Львівської ОДА нагадав, що для вирішення проблем енергозбереження, в ЛОДА було розроблено програму енергозбереження для населення. Згідно із програмою здійснюється стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів через компенсацію з обласного бюджету 15 – 20% річних відсоткової ставки за кредитами, отриманими населенням на здійснення енергоощадних заходів. Операторами програми на сьогоднішній день є 4 банки та 11 кредитних спілок. Програмою скористались 6 039 родин (632 позичальника у 2010 році). Інвестиції в економіку області з Програмою становили понад 112 млн. грн., з яких 49,3 млн. грн. – це кредитні ресурси (у т.ч. 5 тис. 324 грн. у 2010 році). Сума відшкодування з обласного бюджету за наростаючим підсумком склала 5,8 млн. грн. (у т.ч. 627 тис. грн. у 2010 році).

За підсумками реалізації програми з урахуванням того, що за цей же період газифіковано понад 204 населених пункти, та від централізованого теплопостачання до локального перейшло майже 36 тис. споживачів, споживання природного газу населенням для опалення скородилась на 4,18% (46,8 млн. куб м), що дозволило заощадити понад 49 млн. грн. Загальна сума економії природного газу населенням внаслідок реалізації Програмних заходів становила 201,8 млн. куб м (18,02%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ