Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина заборгувала 30 млн грн за спожитий протягом року газ

Серед найбільших боржників за газ у Львівській області – ЛМКП «Львівтеплокомуненерго» (борг за газ з початку 2006 року  становить 10,5 млн грн), «Червоноградтеплоенерго» (2,3 млн грн), «Залізничнетеплоенерго» (1,8 млн грн) та «Розділтеплокомуненерго» (1,6 млн грн). Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції за підсумками наради в ЛОДА за участю керівників місцевих органів влади та підприємств ТКЕ, присвяченій катастрофічній ситуації з проплатою теплокомунальних підприємств за газ, заявив заступник генерального директора ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» Іван Варга.
За словами Варги, у листопаді заборгованість теплокомунальних підприємств Львівської області становить 10,7 млн грн, за цей період комунальна теплоенергетика регіону спожила 16,6 млн куб. м природного газу. Водночас заборгованість за газ, загалом спожитий у 2006 році, становить близько 30 млн грн, при рівні розрахунків – 76% (рівень розрахунків за аналогічний період 2005 року – 92%).
«Рівень розрахунків теплокомуненерго Львівщини є вкрай незадовільним. Перший місяць опалювального сезону 2006-2007 рр. засвідчив неповну готовність області до зимового періоду. Аби гарантувати жителям області тепло, місцеві органи влади і теплокомуненерго повинні термінового погасити існуючі борги та налагодити вчасну оплату поточного споживання газу, а також проводити ефективну роботу з несумлінними боржниками», – сказав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ