Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщині треба оновити грошову оцінку земель у 130 населених пунктах

Згідно чинного законодавства нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років. Відповідно, наступного, 2014 року, необхідно оновити цю оцінку земель у 130 населених пунктах Львівської області. Із цієї кількості, цього року, землевпорядниками вже завершено роботи для 36 населених пунктів Львівщини. Також фахівці землевпорядної служби розробили технічну документацію для ще 46 населених пунктів, що очікують затвердження на сесіях місцевих рад, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині було завершено  нормативну грошову оцінку земель всіх, 1928-ми, населених пунктів області. Цього року землевпорядниками організовано та завершено роботи з коригування (оновлення) нормативної грошової оцінки земель 642 населених пунктів. Ці роботи здійснюються за підтримки Львівської облдержадміністрації, Львівської облради, взаємодії територіальних підрозділів Держземагентства з місцевими радами в частині розробки, погодження сесіями технічної документації та прийняття радами відповідних рішень, виділення коштів.

Також ці роботи, та роботи з інвентаризації земель, розробки Схем землеустрою та техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель здійснюються у рамках розробленої землевпорядниками «Програми розвитку земельних відносин у Львівській області на 2011-2015 роки».

Нормативна грошова оцінка земель є базою для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ