Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщину відвідала делегація ФІБА-Європа

24 листопада на Львівщині перебувала делегація європейської федерації баскетболу. Разом з інспекторами ФІБА-Європа Річардом Стоуком, Вальте Мілтовічем, Любоміром Мандичем та Дімітрісом Контосом до Львова прибули також президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, віце-президент Федерації баскетболу Віталій Кондратьєв, генеральний секретар Федерації баскетболу Олександр Ларін та консультант Федерації баскетболу з Великобританії Джаспер Перрі, повідомила заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Делегація вже побувала перед тим в столиці України та кількох інших українських містах. Загалом мета візиту в Україну – це підготовка нашої держави до участі в конкурсі на здобуття права проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року.

Під час візиту на Львівщину відбулися огляд нового аеровокзалу, знайомство з можливостями готельної, туристичної та транспортної інфраструктури міста Лева. Перебуваючи на новозбудованому стадіоні «Арена-Львів» європейській делегації було представлено плани будівництва нового ігрового Палацу спорту поблизу львівського Стадіону й загалом можливості довколишньої інфраструктури. Представники української та європейської баскетбольної громадськості мали змогу зустрітися також з головою обласної державної адміністрації Михайлом Костюком та міським головою Андрієм Садовим.

Інспектор ФІБА - Європа Вальте Мілтовіч зазначив: «Нам дуже приємно перебувати у Львові. Адже це місце є історичним в багатьох аспектах. Важливим є те, що тут зародився український баскетбол. Сьогодні ми побачили «Арену - Львів» та Міжнародний аеропорт «Львів» і були вражені темпами будівництва. Я можу з упевненістю сказати, що Львів зараз має великі переваги для здобуття права проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу».

Президент Федерації баскетболу України, народний депутат України Олександр Волков висловив переконання у перемозі в конкурсі на здобуття права проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. «Крита арена буде найкращою в Україні і навіть Європі. Львів скоро стане міжнародним європейським баскетбольним містом», - зазначив він. 

Під час усього візиту гостей супроводжували начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, в.о. голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода та президент обласної федерації баскетболу Львівської області Ігор Савицький.

Довідка: 

Баскетбол у Львівській області є одним із наймасовіших і найпопулярніших видів спорту. До регулярних спортивних занять баскетболом залучено понад півтори тисячі осіб, з якими працюють 43 тренери. Дитячо-юнацький баскетбол культивується у містах Львові, Самборі, Сокалі, Червонограді, Ходорові, Трускавці, Стрию, Дрогобичі.

У чемпіонаті Суперліги Львівщину представляє професійний клуб – БК «Політехніка-Галичина». У першій лізі виступає чоловіча команда «Айм-тім». В чемпіонаті Української баскетбольної професійної ліги серед жіночих команди виступає баскетбольний клуб «Політех-Баскет».

Національний університет «Львівська політехніка» є одним із засновників студентської ліги України. Упродовж останніх років успішно діє Львівський баскетбольний клуб ветеранів.

У чемпіонаті Львівської області виступають: «Аймтім» (Львів), «Медін» (Львів), «Дрогобич», «Самбір», «Червоноград», «Скіф» (Львів), «Львівська політехніка» (Львів).

Щороку у Львові проводиться 3-4 міжнародні турніри за участю команд Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини: турнір пам’яті Я. Пастернака, турнір пам’яті Р. Шумінського, турнір до дня захисту дітей, турнір «Нові імена».

В грудні 2009 року завершено реконструкцію Палацу спорту «Галичина» на 1 500 глядацьких місць, у якому можна проводити матчі найвищого рівня. 11 серпня 2010 року вперше в історії Львова у цьому Палаці спорту було проведено матч відбіркового етапу чемпіонату Європи з баскетболу між національними збірними України та Угорщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ