Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львівсільмаш» не може працювати без печатки

ВАТ «Завод Львівсільмаш» не зможе нормально працювати, допоки йому не повернуть печатку та установчі документи. Про це повідомив під час прес-конференції, присвяченої ситуації на ВАТ «Завод «Львівсільмаш», голова правління «Львівсільмашу» Віктор Захарченко.

Як стверджує Захарченко, його було легітимно обрано головою  правління заводу на зборах акціонерів, які відбулися 28 вересня 2006 року. Крім того, на зборах було прийнято рішення про передачу колишнім керуючим санацією ВАТ Кобельником О.С. легітимно обраному голові печатки, штампів та установчих документів підприємства, без яких ВАТ «Завод Львівсільмаш» не може здійснювати свою фінансову та господарську діяльність. «Кобельнику неодноразово надсилали офіційні листи, але він досі того так і не виконав. Але підприємство так працювати не може. Ми не можемо здійснювати фінансово-господарські операції, не можемо працювати з нашими українськими та зарубіжними партнерами без печатки та штампів. Ми зверталися у Львівську облдержадміністрацію, але наше звернення розглядалось дуже довго, і коли відбулося засідання міжвідомчої комісії, то вже було рішення Галицького суду. Тепер все вирішують суди», – говорить Захарченко.
Зі слів голови правління ВАТ «Завод Львівсільмаш», останнього місяця підприємство працювало з графіком 3 робочих дні на тиждень, було вироблено продукцію, яка за своєю вартістю могла би покрити заборгованість по заробітній платі. «Кошти є лише на підтримку виробництва», – говорить Захарченко. 
Підприємство засновано  у 1945 році.  Акції „Львівсільмашу” перебувають в юридичних осіб, а саме: ВАТ  “Лізингова компанія “Украгромашінвест” – 50% + 1 акція; чеська фірма “Іцеберг” – 16,31%; корпорація “Союз” –   5%; колективу підприємства належить 11,92% акцій та іншим фізичним особам -13,08 %.
Залишкова вартість активів заводу становить 87,3 млн гривень, а ліквідаційна - понад 187 млн гривень. Кредиторська заборгованість - 9,3 млн гривень. Комітет кредиторів очолює ДПІ у м. Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ