Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто збудує сміттєпереробний комплекс у Львові? Є така фірма

Львівське ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» має намір збудувати сміттєпереробний комплекс у Львові. Керівництво товариства готує пропозицію на розгляд Львівської міської ради. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Іван Олексієвець, експерт, керівник проекту «Чисте місто».

За його словами, вартість проекту ймовірно становитиме 60-70 млн євро. В разі якщо влада міста пристане на пропозицію ТзОВ «Захід Ресурс Плюс», то сміттєпереробний комплекс буде розміщений поблизу заводу «Сільмаш», (Львів, вул. Городоцька, 207).

"Поблизу заводу «Сільмаш» є вільна територія площею близько 10 га", - зазначив Іван Олексієвець

На запитання, який стосунок він має до ТзОВ «Захід Ресурс Плюс», Іван Олексієвець відповів, що він давніше з ними співпрацював, потім їхні шляхи розійшлися, а тепер він є консультантом  ТзОВ «Захід Ресурс Плюс».

Іван Олексієвець: "У нас вже є досвід будівництва таких сміттєпереробних комплексів. Зокрема, у Києві - у 2005 році та в Рівному - у 2012-му. Цього разу ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» виступатиме як замовник будівництва (сміттєпереробного заводу), однак ми співпрацюватимемо із провідними іноземними компаніями, які також мають досвід у цій справі».

На запитання, чому саме "сміттєвий бізнес" довірили ТзОВ «Захід Ресурс Плюс», Іван Олексієвець відповів, що компанія сама запропонувала свої послуги. 

Як писало Гал-інфо, сьогодні. 22 липня, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про облаштування тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш», що за адресою вул. Городоцька, 207. Така перевантажувальна станція розпочне роботу на початку серпня.

 У повідомленні було також сказано, що саме ТзОВ «Захід Ресурс Плюс» мало б обладнати цей пункт, де сміття будуть пресувати і перевантажувати.

Станом на сьогодні львівське сміття перевантажують на території підприємства одного з перевізників (вул. Городоцька, 280).

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття, внаслідок чого троє рятувальників загинули. Відтоді, Грибовицьке сміттєзвалище закрили, а львівське сміття почали вивозити на сміттєзвалища трьох-чотирьох міст області та Києва.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ