Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська хвиля: у новорічну ніч феєрверки під табу

Львів’янам нагадують: у новорічну ніч феєрверки під табу. Про це повідомило Радіо "Львівська хвиля".

До Нового року залишилося 3 дні! Львів’янам нагадують: у новорічну ніч феєрверки під табу.

Як ставляться містяни до такої заборони і на скільки їх можуть оштрафувати за порушення тиші розповіла кореспондент «Львівської хвилі» Іванна Лаврик.

Молодший сержант Володимир Козовий - воїн 128-ї окремої мотопіхотної бригади. Він брав участь у визволенні Станиці Луганської, обороні Маріуполя та відзначився у боях під Дебальцевим. Військовий проти феєрверків, бо вони нагадують йому звуки буремного Донбасу.

 "Тільки почуєш салют і відразу згадуєш побратимів, які загинули, вибухи. Це ж усе на нервах. Краще ці гроші, що їх планують потратити, віддати на потреби АТО", - розповів він.

Жителі міста, з якими поспілкувалась «Львівська хвиля» запевнили, що Новий 2016-й рік зустрічатимуть без піротехніки.

-          Ні, не буду. Вважаю, це не є культурно і правильно. Оскільки така ситуація в країні. Треба поважати людей, які воюють зараз.

-          Думаю, що це небезпечно – передусім. Як на мене, в країні, де війна, феєрверки пускати недоречно.

-          Мене це не приваблює. А якщо буду чути, що хтось із моїх знайомих плануватиме, то, звичайно, попрошу їх це не робити.

А ті хто таки наважиться у Новорічну ніч на вогнеграї - ризикує заплатити штраф. Але не одразу. Каже керівник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський: «У першу чергу – це бесіда. Але, це якщо людина розуміє, що не варто цього робити: використовувати піротехнічні засоби в межах населеного пункту і громадських місцях. А якщо ні, то накладення штрафів у районі від 80 до 250 грн».

Нагадаємо, нещодавно міські депутати на два місяці заборонили не лише використання, а й реалізацію піротехнічних виробів на території Львова.

Львівська хвиля

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ