Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська мерія матиме власний внутрішній портал – ІнтрАнет

Працівники міської ради розпочнуть користуватися ІнтрАнетом. Таку назву має внутрішній портал, завдяки якому повинні систематизуватися більшість процесів, які проходять в міських підрозділах. Внутрішні портали використовують всі провідні компанії та організації світу, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

З метою об’єднання усіх працівників міської ради в єдину інформаційну систему та для систематизації роботи управлінь та департаментів, економії часу на виконання внутрішніх процедур в мерії запроваджують роботу у внутрішньому порталі. 

 

Внутрішню веб-сторінку запроваджуватимуть поступово. У першому етапі портал запровадять у кількох відділах, а потім у всіх структурних підрозділах ЛМР. Використання внутрішнього порталу дає можливість бачити єдиний календар подій мерії, також, на внутрішній сторінці знаходитимуться  внутрішні новини, база працівників ЛМР, електронна бібліотека з корисними для роботи книгами, моніторинг ЗМІ. У тестовому режимі із внутрішнім порталом вже працює департамент «Адміністрація міського голови». 

 

«Потоки інформації у міський раді дуже динамічні. В один день у мерії може паралельно відбуватися близько 100 різних подій: зустрічей, засідань, виїздів, робочих груп. Ця інформація важлива і для керівників мерії, і для спеціалістів відділів, аби чітко координувати свою роботу. Окрім того, внутрішній портал дозволить ділитися досвідом між департаментами, також відслідковувати рух проектів кожного структурного підрозділу. Основна ціль запровадження Інтранету у міській раді – підвищення ефективності роботи працівників і покращення координації між підрозділами», - розповіла начальник управління внутрішньої політики, Наталя Міхнова.

 

Внутрішніми порталами користуються провідні закордонні компанії та державні організації світу. Завдяки особистій веб-сторінці кожен працівник може планувати свою роботу, зустрічі та наради. Крім цього завдяки внутрішньому порталу, повинна спроститися система користування внутрішніми документами, які  не потрібно буде розносити по кабінетах. Також кожен зможе побачити протерміновані документи та поставлені керівником завдання.

 

Внутрішній портал об’єднає всі підрозділи та працівників в єдину інформаційну систему. І це дозволить мати повну інформацію про роботу, впровадженні проекти та плани управлінь і департаментів ЛМР.

 

Розробляють внутрішній портал ІТ-компанія «Елекс» спільно з ЛКП «Міським центром інформаційних технологій». Запровадження роботи внутрішнього порталу проходить в рамках  проекту «Електронне урядування».

 

Довідка

Проект е-урядування передбачає створення єдиної комунікаційної системи міської ради - внутрішнього порталу та нових електронних програм. Електронне урядування об'єднує у собі дві великі складові - внутрішню інформаційну інфраструктуру та зовнішню, що забезпечує взаємодію міської ради з мешканцями та підприємцями міста. Для мешканців у перспективі електронне урядування передбачає подання звернення он-лайн, відслідковування руху своєї заяви он-лайн, перегляд стану оплати житлово-комунальних послуг. Основна мета проекту – аби мешканець, сидячи в Інтернеті, не відриваючись від роботи чи вдома за комп`ютером, зміг з’ясувати всі проблеми та питання, які у нього виникають. Проект здійснюється за фінансової підтримки Фонду стратегічних програм Уряду Великої Британії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ