Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська мерія пропонує об’їжджати центр міста малим та великим кільцями

Схему одностороннього руху в центрі міста представили сьогодні у Львівській міській раді. Згідно цієї схеми, центральну частину міста можна буде об`їхати великим або малим об’їзним кільцем.
Велике об’їзне кільце пролягатиме вулицею Івана Франка, Підвальною, Городоцькою, Степана Бандери.
Мале об`їзне кільце передбачає об`їзд центральної частини міста з трьох боків – півночі, півдня, та сходу.
З південного боку від центру пропонується організувати рух з Городоцької на Богдана Лепкого, звідти зробити проїжджу частину попри парк Івана Франка на Словацького та Стефаника з подальшим виїздом прилеглими вулицями на Франка.
З північного боку пропонується організувати рух від площі Митної попри новозбудовану дорогу на місці стоянки ОДА, за будинком ГУ МНС, по Максима Кривоноса.
У східному напрямку об`їзд центру пропонують організувати за схемою: Шота Руставеллі, Архипенка, на Зелену. При цьому на вулиці Шота Руставелі пропонується зрізати гору і розширити її до чотирьох смуг. У зворотньому напрямку транспорт пропонують пустити по Франка, Зарицких, позаду СБУ на Богуна.
За словами радника міського голови з питань транспорту Валерія Астаф`єва, схема було розроблена ще у 1982-му році, зараз її дещо модернізували та доповнили. Для львівських водіїв, каже він, буде не важко робити об`їзд центру міста, адже відстань перепробігів буде не більшою, ніж 300-100 метрів. «Односторонній рух організовано у всіх старих містах Європи, адже вони, як і Львів, будувалися за радіальним принципом – центральна площа і вулиці, що з різних напрямків сходяться до неї», -- каже він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ