Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська міліція працює в штатному режимі, але готова до всього

Львівська міліція працює в штатному режимі, ускладнення оперативної обстановки немає. Про це сьогодні, 26 листопада, під час брифінгу, повідомив начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк.

«Ми  не піднімаємо по тривозі ті чи інші штатні підрозділи. Ми не задіюємо «Беркут» для охорони громадського порядку, ми не бачимо ускладнення оперативної обстановки і призначаємо достатню кількість нарядів саме для охорони. Ми посилюємо похорону лише вночі, тому що на Євромайдані там залишається невелика кількість мітингувальників. Тому ми посилюємо охорону, зважаючи  на те, що може з’явитися «Гапон», – сказав він.

Генерал-лейтенант запевнив, що загалом по місту кількість нарядів міліції не збільшують , що уникнути звинувачень, начебто львівська міліція хоче розігнати Євромайдан і «зруйнувати євроінтеграційну орієнтацію нашого студентства». Більше оперативників залучають лише тоді, коли по місту рухається колона, до супроводу якої також задіюють працівників ДАІ.

«Я не чекаю колону «Беркуту» і не планую вводити «Беркут». Ми маємо мирну акцію протесту, і якщо ця акція протесту переросте в немирну,  з порушенням громадського порядку і іншими моментами, у міліції Львівщини достатньо сил і засобів, щоб локалізувати ті чи інші процеси. Громадський порядок порушений не був. Ми забезпечуємо громадський порядок по всьому місту і по всій області», – сказав він.

За словами Олександра Рудяка,  ускладнення обстановки було лише в Дрогобицькому районі, де міська рада зробила помилку, надавши дозволи на одночасне проведення акції євроінтеграційній силі і тій силі, яка виступала проти євроінтеграції. Тоді підняли по тривозі Дрогобицький райвідділ. Противників  євроінтеграції, яких було близько 60 чоловік проти півтори-двох тисяч, оточили в кільце посадили в автобус, були проведені інші заходи.

«Всі дії міліції є в рамках правового поля і чинного законодавства, досі до прокуратури Львівщини на дії міліції заяв не надходило», – додав Рудяк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ