Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська міська рада не голосувала питання фінансування ремонту будинків

Під час пленарного засідання Львівської міської ради депутати перенесли голосування за ухвалу про затвердження Програми співфінансування капітальних та поточних ремонтів будинків у м. Львові на 2012-2014 роки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ця програма не є обов’язкова. Це можливість. Коли мешканці звертаються до міста з проханням зробити ремонт, в 90% випадків вони чують, що немає грошей. Програма – реальна можливість для них зробити цей ремонт швидше, вклавши додаткові кошти. Місто сьогодні ремонтує лише найжахливіші будинки, які перебувають в аварійному стані. Ця програма дасть можливість створити додатковий ресурс, об’єднати мешканців та виховати більш ощадливе ставлення до свого будинку», - повідомив Олег Кобзарев, в.о. голови правління Інституту міста.

Відповідно до програми, співфінансування капітальних та поточних ремонтів будинків у 2012-2014 роках може здійснюватись з залученням коштів мешканців. Відтак, частка коштів мешканців складає 30%, кошти з бюджету – 70%.

«За цю ухвалу треба голосувати двома руками. Це перший приклад для того, щоб рухатись вперед, крок за кроком, а ми дебатуємо замість того, щоб працювати. Колеги-депутати просто забули одну річ: виділення коштів на ремонт відбувається в сесійній залі. Ми у цьому році на житлове господарство районів виділили копійки. Це не мільйони, це сотні тисяч. Цих коштів вистачає, щоб поремонтувати два-три будинки. Навіть сотні мільйонів не вистачить, щоб відремонтувати житловий фонд. Але якщо люди будуть самі вкладати свої кошти, вони будуть це цінувати», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ