Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада оголосила конкурс соціально-культурних проектів на 2010 рік

Львівська міська рада оголосила конкурс соціально-культурних проектів на 2010 рік. Конкурс проводитимуть за чотирма напрямами – культура та туризм, робота з дітьми, молоддю та сім’ями (в тому числі спорт), розвиток громадянського суспільства та у напрямку соціального захисту. Проекти, які переможуть, Львівська міська рада буде дофінасовувати: загальний кошторис проетку мав би становити 25 тис грн. Про це сьогодні, 16 листопада, під час прес-конференції розповів директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олексій Побурко.

 

Участь у конкурсі можуть брати громадські та благодійні організації, комунальні неприбуткові установи, зареєстровані у Львові, з виключенням релігійних організацій та політичних партій. Прийом проектів починається завтра – 17 листопада,  та триватиме до 17.00 17 грудня. «Це вперше ми починаємо конкурс соціальних проектів на наступний, а не поточний рік. Це дасть змогу громадським організаціям довше працювати над реалізацією своїх проектів», - прокоментував  керівник відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський. Проекти будуть опрацьовані в секретаріаті міської ради, а потім розглянуті відповідними комісіями міської ради. Саме комісії виставлять бали проектам, а для реалізації їх відбиратимуть за рейтингом.

 

Як зазначають у міській раді, проекти мають передбачати спів фінансування принаймні у вигляді залучення волонтерів для їх організації. «Якщо проект має спів фінансування, він має більше шансів для реалізації, а робота громадських організацій – це вже факт спів фінансування», - зазначив Юрій Лукашевський.

 

Критеріями для оцінки поданих проектів будуть актуальність для громади Львова, важливість отриманих результатів, доцільність реалізації проекту з огляду на затрачені ресурси. Як зазначив Олексій Побурко найвдалішим проектом цього року став молодіжний театральний фестиваль «Драбина».

 

Довідка.

 

Уперше конкурс соціально-культурних проектів у Львові було проведено у 2007 році. З 2008 року конкурс проводиться в рамках Комплексної програми підтримки громадських організацій та її складової -  Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціально-культурних проектів.

 

Впродовж 2007-2009рр. на конкурс було подано 453 проекти від громадських організацій м. Львова з яких конкурсною комісією було підтримано 156 проектів. Зокрема у 2009 році на конкурсі було підтримано 43 проекти на загальну суму 940 тис. грн.

 

Більш детально з описом проектів громадських організацій-переможців конкурсу за  2007-2009 рр. можна ознайомитись на сайті Львівської міської ради за наступним лінком -  http://www.city-adm.lviv.ua/ngo/.

 

З інформацією про конкурс також детальніше можна ознайомитись у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради» за адресою пл.Ринок,1 каб.539 тел.: 297-57-63, e-mail: [email protected]

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ