Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська міська рада шукає інвесторів до проекту «Євроколія»

Львівська міська рада запрошує інвесторів для участі в розробці техніко-економічного обгрунтування проекту «Євроколія». На сьогодні пропрацьовано залучення коштів від голландського уряду в сумі 133 тисячі євро. Для підписання угоди про розробку концепції необхідна ще участь інвестора. Вкладені кошти дадуть змогу інвестору отримати пакет акцій чи можливість участі у консорціумі проекту. Від участі в ньому інвестор зможе отримувати дивіденди, або продати свою частку іншим учасникам. Серед них - уряди Польщі і України, міжнародні фінансові установи і приватні інвестори.
Проект «Євроколія» передбачає будівництво вузької колії європейського стандарту шириною 1435 мм від кордону з Польщею до Львова. Загальна протяжність колії – близько 85 км. Вартість проекту – понад 500 млн євро.
Євроколія - це швидкий зв'язок мешканців Львова з Європою. Якщо місто забезпечить можливість комфортного доїзду туристів до міста, це значно пришвидшить розвиток туристичної інфраструктури в регіоні.
Нагадаємо, що 3 жовтня Львів вже досягнув політичної підтримки Єврокомісією проекту вузької колії.
«Єврокомісія висловлює свою повну підтримку у проекті «Євроколія». Ми зацікавлені в його повній та успішній реалізації», – зазначив заступник генерального директора Генерального Директорату з питань енергозбереження та транспорту Єврокомісії Золтан Казацай.
15 листопада проект «Євроколія» підтримало ще і керівництво секретаріату III ПанЄвропейського Транспортного Коридору.
Повідомляє прес-служба Львівської міськради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ