Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міська рада вчитиме мешканців заощаджувати енергію

Львівська міська рада запроваджує програму енергоощадності серед мешканців багатоквартирних будинків міста. В усіх житлових будівлях міста почали вивішувати плакати зі зведеною інформацією про використання енергоресурсів у будинку. Дана інформація підкаже мешканцям міста як обрахувати свої витрати на енергоресурси. Також інформація дасть можливість мешканцям звірити свої витрати і розрахунки ЛКП з метою недопущення внесення неправильних даних, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Позитивні результати здійснення діяльності з енергоменеджменту у бюджетній сфері стали чинником, який спонукав розпочати роботи із створення системи енергоменеджменту у житловому секторі міста.

На даний час у кожному комунальному підприємстві, що обслуговує житловий фонд, введено посаду енергоменеджера.

Його основним обов’язком є організація вчасного та якісного збору показів лічильників, виставлення рахунків з вказаними обсягами спожитих енергоносіїв мешканцями міста.

Одним з етапів даної роботи є інформування мешканців міста про спожиті ними енергоресурси в розрахунку на 1 кв. м. Це дозволить кожному з мешканців мати доступ до зведеної інформації про використання енергоресурсів у будинку.

Дана інформація підкаже мешканцям нашого міста як обрахувати свої витрати на енергоресурси, змусить задуматись над можливістю ощадливого використання енергоресурсів і порівняти це споживання в аналогічних будівлях.

А також дасть можливість мешканцям звірити свої витрати і розрахунки ЛКП з метою недопущення внесення неправильних даних та стимулюватиме людей до самоорганізації в будинках.

Окрім того віднедавна міська рада почала використовувати сертифікати і до бюджетних будівель. Близько 400 плакатів розвісили в усіх бюджетних будівлях міста.
«Залучення таких заходів вже дало певний ефект. Лише за 2007 рік завдяки заходам по енергоменеджменту ми заощадили 2,9 млн грн», – зауважила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ