Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська міська рада вдруге змінила орендаря ринку «Торпедо»

Депутати Львівської міської ради з другої спроби подолали вето міського голови Львова на ухвалу про заміну орендаря ринку «Торпедо». «За» проголосували 62 депутати, – повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Додамо, що перша спроба подолати вето закінчилася невдало, за це проголосували лише 59 депутатів при необхідних 61.

Цією ухвалою депутати пропонували замінити орендаря землі, на якій знаходиться ринок, з ТзОВ "Підприємці Торпедо", яке збанкрутувало, на ТзОВ "Новий ринок "Торпедо", як цього і вимагали підприємці ринку. За словами депутатів, ринок має перед містом заборгованість із оренди землі і таким чином хоче її погасити.

Після того, як депутатам не вдалося подолати вето, «Свобода» попросила повернутися до цього питання. Міський голова Андрій Садовий на це заявив, що раз він не підписав ухвалу, а депутати не змогли подолати вето, її не існує. В роботі сесії було оголошено перерву, яка тривала близько голини, для узгодження юридичних моментів. Після перерви 62 голосами «за» вето було подолане.

Як заявили самі ж депутати, при першому голосуванні стався збій в системі «Віче» і не всі голоси були враховані, бо система не розпізнавала картки. На цій підставі і повернулися до питання про зміну орендаря ринку «Торпедо».

Натомість депутати від невеликих партій звинуватили Садового і «Свободу» в лобіюванні особистих інтересів у цьому питанні. Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк заперечив і зазначив, що це питання повернення до міського бюджету заборгованості у близько 800 тисяч гривень.

Після завершення голосування Садовий зазначив, що ухвала порушує чинне законодавство і попередив депутатів, що звертатиметься у відповідні органи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ