Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська міська рада закликає громадськість до обговорення нової схеми МАФів

Львівська міська рада закликає громадськість, депутатські комісії та районні адміністрації до обговорення нової схеми розміщення МАФів у Львові. В місті триває робота з їх упорядкування, результатом якої стане випрацьована перспективна схема їх розміщення. Вона дасть змогу визначити законні МАФи на території Львова, впорядкувати їх відповідно до належного зовнішнього вигляду та надати можливість підприємцям прозоро вести цей бізнес, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Схему планують розробити до 10 листопада. До 20 листопада триватиме її обговорення в депутатських комісіях та районних адміністраціях.
Вже після 20 листопада схему буде представлено на розгляд громадськості. Зокрема її буде розміщено на офіційному сайті Львівської міської ради.
«Ми закликаємо не піддаватись підприємців на провокації, адже останнім часом їх побільшало», - зауважив юристконсульт департаменту містобудування Львівської міської ради Віталій Троць.
Згідно зі схемою до МАФів визначено містобудівні, архітектурні та соціально-функціональні критерії.
До містобудівних критеріїв належать обмеження щодо розміщення малих архітектурних форм у межах історико-архітектурної заповідної території міста, на основних магістральних вулицях, площах, проспектах, бульварах, парках та скверах.
До архітектурних критеріїв – відповідність зовнішнього вигляду малих архітектурних форм характеру історично сформованого міського середовища та зонування міста, відповідність зовнішнього вигляду малих архітектурних форм погодженому типовому паспорту прив’язки.
До соціально-функціональних критеріїв належать дотримання спеціалізації малих архітектурних форм відповідно до дефіциту видів послуг; недопустимість розміщення малих архітектурних форм, що торгують тютюновою та алкогольною продукцією, на визначеній віддалі від навчальних закладів.
Детальніше з вимогами до розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові можна ознайомитись в Ухвалі № 1470 від 27.12.2007.
Нагадаємо, що станом на 1 жовтня у Львові працює 1638 МАФів, і лише 992 з них працює з дозволами. Найбільша їх кількість розташована у житлових районах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ