Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська міська ТВК спрацювала вкрай погано - експерти

На цих виборах Львівська міська виборча комісія спрацювала вкрай погано. Про це сьогодні. 1 листопада, під час відеомарафону на порталі «Щоденний Львів» заявив спостерігач від ОПОРи Олександр Неберикут.


За його словами, виборчий процес начебто проходив у рамках закону, однак назвати його демократичним важко.

Через ситуацію з «Батьківщиною» багато бюлетенів можуть бути визнані недійсними, не виключено, що визнають недійсним голосування на окремих дільницях.

На багатьох дільницях були проблеми з інформаційними плакатами кандидатів і партій. Іноді бракувало кількох кандидатів і партій, іноді приймали рішення зняти всіх.

Виборцям довелося стояти у великих чергах. І в цьому, на думку експерта, теж вина виборчої комісії, яка не зуміла правильно організувати виборчий процес.

«Міська ТВК позбавила права голосу сотні людей», – додав експерт Інституту політичних технологій Андрій Дуткевич.

«На дільниці, де я голосував, бюлетені видавали по 7-10 хвилин. Реально за наявності 5 столів з членами комісії проголосувати могли 700 людей, а на дільниці приписано 1800 виборців», – сказав він і додав. що йому довелося стояти черзі 2,5 години.

«Мені дуже соромно за голову Львівської міської виборчої комісії Ігоря Сліпецького і його заступника Богдана Хапка. Вони не вперше працюють на виборах, але палець об палець на вдарили заради того, щоб люди змогли проголосувати», - сказав А. Дуткевич.

Втім, на його думку, в ситуації винна не лише міська ТВК, а й центрвиборчком і загалом влада.

Олександр Неберикут додав, що через ситуацію зі «Батьківщиною» волевиявлення виборців було спотворено. Не виключено, що після виборів нас чекає низка судів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ