Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів купить ділянку під полігон та сміттєсортувальний комплекс. Будь-яку

Львівська міська рада оголосила про початок збору пропозицій щодо придбання земельної ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувального комплексу. Про це сьогодні, 23 листопада, під час прес-конференції заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак.

Він зазначив, що земельна ділянка повинна знаходитись у межах Львівської області та мати площу 25-30 га.

Також Сергій Бабак озвучив умови придбання ділянки: придбання за ринковою ціною в органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб; спільне використання існуючих полігонів ТПВ; у разі набуття права користування земельною ділянкою від органів місцевого самоврядування - додаткове постійне відрахування місцевій громаді - 50 грн за 1т твердих побутових відходів; у разі спільного використання існуючого полігону ТПВ - рекультивація та подальша експлуатація полігону буде здійснюватися за фінансової підтримки Львівської міської ради та за екологічними стандартами країн Євросоюзу під супроводом європейських фахівців; експлуатація нового полігону ТПВ та сміттєсортувального комплексу буде здійснюватись за проектом та за нормами, які відповідають екологічним стандартам країн Євросоюзу і під супроводом європейських фахівців.

Львівська міська рада готова придбати земельну ділянку або у власника фізичної особи, або ж у місцевої ради.

Як зазначила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, гранична сума, яку готова заплатити мерія – це 1 млн грн за 1 га землі.

Також не відкидають у мерії варіант безоплатного отримання для використання земельної ділянки, у такому випадку місцева громада, яка погодиться, отримає субвенції з міського бюджету Львова.

У мерії готові розглядати будь-які варіанти ділянок у Львівській області. Однак, пріоритетними є ближні до Львова райони із зручним транспортним сполученням.

Пропозиції подавати за адресою: 79006, м. Львів, пл. Ринок,1. Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Тел.: (032) 297-59-14; роб. моб: 067-361-11-77.

Пропозиції приймають до 23 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ