Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська міськрада не мала права надавати 60 % знижки в оплаті за землю, – рішення суду

Прокуратура Львова оскаржила у Львівському окружному адміністративному суді Львівської області ухвалу Львівської міської ради, яка надає підприємцям суттєву знижку на орендну плату за землю. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Львова.

Нагадаємо, грудні 2012 року  ЛМР прийнято ухвалу «Про нарахування та сплату орендної плати за землю і земельного податку до міського бюджету м. Львова у 2013 році». Вказаним актом міська рада надала орендарям земельних ділянок пільги зі сплати загальнодержавного податку та зменшила останнім орендну плату за землю на 60%. Це призвело до ненадходження відповідних коштів до міського бюджету Львова.

Суд погодився з доводами прокурора про те, що приймаючи таке рішення, посадовці порушили вимоги земельного і податкового законодавства та вийшли за межі своїх повноважень.

Оскільки, згідно із законодавством, до компетенції органів місцевого самоврядування належить прийняття рішень щодо надання пільг лише по місцевих податках і зборах, а також земельному податку. Водночас орендна плата належить до категорій загальнодержавних платежів.

Зважаючи на такі порушення, постановою Львівського окружного адміністративного суду зазначену незаконну  ухвалу міської ради скасовано.

Дане рішення суду ще не набрало законної сили.

Водночас, прокуратура наголошує, що зазначене жодним чином не створює перешкод для здійснення законної господарської діяльності, оскільки вказаний позов спрямований, виключно, на приведення актів органу місцевого самоврядування у відповідність до вимог чинного законодавства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ