Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська молодь найбільше переживає за роботу та міські дороги – опитування

Львівську молодь найбільше хвилюють перспективи працевлаштування по закінченні ВНЗ та жахливі умови проживання у студентських гуртожитках. Тактами є результати опитування, яке провела громадська ініціатива «Молодіжна спільнота».
 

На запитання Що на сьогоднішній день найбільше хвилює молодь в нашому місті? 24 % респондентів відповіли, що їх хвилює ситуація з працевлаштуванням після закінчення ВНЗ, 21.3% - жахливі умови в студентських гуртожитках; 18.2 % - ремонт доріг; 14% - забезпечення молоді житлом (молодіжне кредитування); 12.1% - величезні та тривалі пробки; 6.6 % – засміченість міста (недостатня кількість смітників); 3.8 % - культурний і спортивний розвиток міста.

 

На питання: Що найбільш актуальне для молоді ? 32% опитаних  відповіли, що хочуть, аби стипендію підвищили до прожиткового мінімуму, 25%  найбільше хвилює   боротьба з алкоголізмом, наркотиками та палінням серед молоді; 16.2% хочуть збільшення матеріальної допомоги молодим сім’ям;  12% -  продажу пива в студентських їдальнях; 8.4% - безкоштовних біо-туалетів в місті; 4.9 % - легалізації легких наркотиків;1.5% – знижок для студентів  (маршрутні таксі, заклади харчування).

 

В опитуванні взяло участь 600 респондентів. Вікова категорія респондентів 18 – 23 роки. Соціологічне дослідження проводилося в найбільших ВНЗ Львова, таких як: львівський національний у-тет ім.. І. Франка, НУ «Львівська політехніка», Українська академія друкарства, ЛНМУ ім.. Д. Галицького, Львівська комерційна академія, ЛДІНТУ ім.. В. Чорновола, Львівський державний у-тет внутрішніх справ, Львівський банківський інститут, а також в місцях найбільшого скупчення молоді пл. Ринок та пр.Свободи.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ