Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська митниця каже, що не підвищувала вартість оформлення товарів

Кількість митних оформлень на Львівській митниці не зменшилось. Щоденно на митниці оформляється до 600 декларацій, так як і було раніше. Про це повідомила перший заступник начальника Львівської митниці Сподарик Ярослава під час засідання Громадської ради при Львівській митниці.

«У нас немаєжодних затримок, тільки в окремих випадках. Митниця працює як і працювала.Упереджено ми ні до кого не ставимось, є відповідний порядок декларування»,- наголосила вона.

Члени Європейської бізнес-асоціації підняли питання щодо необґрунтованого підняття вартості товарів при розмитненні вантажів.

Своєю чергою представники митниці наголосили, що навмисного завищення митної вартості не відбувалось, а лише посилений контроль.

Нагадаємо, 26 березня Комітет підприємців Львівщини розповсюдив відкритий лист щодо ситуації на українській митниці. У ньому, зокрема, наголошується, що вже два тижні митну систему держави лихоманить. Повністю ігноруються правила СОТ і Кіотської конвенції: розмитнення вантажів як і сума митних платежів вирішується кожен раз в ручному режимі.

«Чого лише варта ідея визначати митну вартість, виходячи із загальної маси товару. В результаті вся система міжнародних ділових контактів постачальників необхідної Україні сировини та готової продукції, принесена в жертву короткочасній політичній вигоді «реформаторів», для яких передвиборчі гасла про поліпшення інвестиційного клімату та спрощення державного регулювання економіки забуті як поганий сон. Тимчасовий ілюзорний ріст платежів в бюджет на задоволення політичних амбіцій та зрослих апетитів чиновників досить швидко обернеться різким падінням товарообороту і, відповідно, фінансових потоків… Влада не лише з’їдає ресурси економіки, але також запускає свою руку в кишеню кожного українця, оскільки бізнес змушений буде підняти ціни на товари, які пройдуть «сім кіл митного пекла», – йдеться у листі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ