Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська митниця викрили дві афери на понад мільйон гривень

Днями у МАПП «Краковець» працівники Львівської митниці запобігли спробам незаконного ввезення на митну територію України товарів, – повідомила прес-служба Львівської митниці.
Так, в одному з випадків громадянин України, в’їжджаючи вантажним автомобілем «Volvo» з напівпричепом з Республіки Польщі на територію України, подав до митного контролю документи, згідно з якими віз із Панами на адресу одного з ТзОВ м. Біла Церква на Київщині мастику для вікон із затверджувачем у комплекті загальною вартістю близько 87 тис. грн. Однак під час митного контролю, зокрема повного огляду товару та автомобіля, працівники Львівської митниці виявили, що насправді відправником є фірма з Бельгії. А згідно з висновком експертів, митна вартість товару на день ввезення становила майже 400 тисяч гривень.

В іншому випадку на адресу одного з підприємств Києва громадянин Польщі віз столовий посуд різного найменування вартістю, згідно з поданими до контролю документами, 170 тис. 329 грн, відправником названо фірму зі США. Під час митного контролю було встановлено, що насправді відправником була фірма з Франції, а отримувачем – одне з підприємств Львівщини. Справжня вартість посуду – майже 630 тисяч грн.

Отже, на митну територію нашої держави з приховуванням від митного контролю намагались ввезти товар, подавши як підставу для переміщення документи, що містять неправдиві дані стосовно відправників, отримувачів та вартості товару.

Товар вилучено. За обома фактами порушено кримінальні справи.




Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ