Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська обласна рада ініціює ухвалення обласної програми щодо поводження з ТПВ

Львівська обласна рада спільно з облдержадміністрацією розробить обласну програму щодо поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус під час відкриття Екологічного форуму у Львові у четвер, 27 квітня. Повідомила прес-служба Львівської облради.

«Така програма мала б бути прийнята давніше, свого часу були подібні ініціативи, однак вони не були втілені в життя, - наголосив Андрій Білоус. - До 15 травня Львівська ОДА має подати на розгляд депутатів проект такої програми. Звичайно вона має бути інтегрована з тими напрацюваннями, які підготує міська рада. Адже громада Львова  - це третина мешканців області, яка продукує велику кількість відходів. Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі ми почали по-іншому дивитися на проблему з утилізацією сміття, ситуацією з нашими полігонами. Вірю, що спільними зусиллями всіх громад області ми наведемо лад з твердими побутовими відходами у Львові та області».

Як повідомили організатори, під час форуму обговорять такі теми: «ТПВ в Україні: як сміття стає ресурсом?», «Шлях Львова: яку модель обирає місто», «Малі кроки для великих рішень», також відбудеться презентація кращих практик у сфері поводження з ТПВ.

Участь в Екофорумі беруть міжнародні фахівці, науковці, народні депутати, громадські діячі.

Також під час Форуму французька компанія Egis має презентувати програму поводження з ТПВ для Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ