Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська обласна рада не хоче поступатись НАК «Нафтогазу»

НАК «Нафтогаз» звернулась у Львівську обласну раду за спецдозволами на геологічне вивчення, в тому числі на дослідно-промислову розробку. Але обласна рада не поспішає видавати дозволів, оскільки, у 2011 році «Нафтогаз», не виконав рамкових угод. У той час як діяльність підприємства призвела до екологічних проблем.Про це сьогодні, 12 січня, під час засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради повідомила голова комісії Ірина Сех.

«Такого ще не було, угода практично не виконана. Попередні роки договір виконувався лише частково. Ці підприємства є екологічно небезпечні. Тепер дочірні філії «Нафтогазу» перереєструвались, навіть мінімальний податок не надходить до місцевих громад. У багатьох селах майже у кожній криниці вода з домішками нафтопродуктів»,- розповіла вона.

Окрім того, депутат додала, що підприємства не виконали рамкових зобов’язань, які самі ж пропонували.

«Ми, безперечно, за те що, б на Львівщині видобували газ, проводили дослідження, але хочемо, щоб при тому зберігали екологію. Ми не хочемо жертвувати здоров'ям стількох людей», - додала Сех..

Головний геолог Львівського відділення з переробки нафти, газу і газового конденсату ГПУ «Полтавагазвидобування» Чабан Олег (представник НАК «Нафтогаз») запевнив, що угода не виконується через тимчасову кризу.

«Цього року НАК «Нафтогаз» подало заяву на отримання спецдозволів на геологічне вивчення 10 ліцензійних ділянок. Зокрема, Василенківська ділянка ( межі Сокальського, Радехівського та Кам'янка-Бузького р-нів), Бурштинська ( Перемишлянський р-н), Вікторівська (в межах Жовківського, Кам'янка-Бузького р-нів), Гайчинська ( Сокальський, Жовківський р-ни), Дністровська (Кам'янка-Бузький, Пустомитівський, Золочівський, Перемишлянський р-ни), Леонівська (Кам’янка-Бузький та Жовківський р-ни), Марківська (Кам'янка-Бузький, Жовківський та Путомитівський р-ни), Мішунівська( Миколаївський, Перемишлянський та Жидачівський р-ни), Рава-Русько-Крехівська ( Жовківський.Сокальський р-ни), Чумацька ( Жидачівський, Пустомитівський, Миколаївський та Перемишлянський р-ни). Окрім того, працюємо у таких районах як Старосамбірський, Самбірський, Миколаївський, Стрийський, Городоцький, Дрогобицький та майже вся Львівська область», - сказав він .

За словами представника «Нафтогазу», на кожній з цих ділянок планується провести сейсморозвідувальні роботи, тематичні, відкриття родовищ, підрахунок запасів. На кожну з ділянок планується виділити 1, 3-1,6 млрд грн

Рішення щодо наданн дозволу чи відмови у наданні дозвільних документів буде прийнято на найближчій сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ