Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська обласна рада вимагатиме відкласти реформу БТІ

За результатами засідання комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради створено робочу групу, яка повинна вивчити питання реформування органів БТІ та підгодовувати його до розгляду на сесії обласної ради. Повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

Один з ініціаторів розгляду даного питання, депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич переконаний, що для того, аби передача усіх повноважень органів БТІ управлінню юстиції і державній реєстраційній службі відбулась безболісно для громадян України, необхідно відтермінувати вступ в дію цих змін хоча б на півроку.

«Засідання бюджетної комісії спільно з керівниками комунальних підприємств Львівської обласної ради показало , що станом на сьогодні, за місяць до вступу Закону в силу, не існує чітких механізмів взаємодії БТІ і відповідних відділень Укрдержреєстру на місцях. На практиці це означає, що проста людина, яка приходитиме з будь-яким своїм майновим питанням просто не знатиме куди їй звертатись. Чиновники не знатимуть цього через місяць, так само, як не знають цього сьогодні. Такі питання, як оформлення спадщини, права власності, дарчої для своїх дітей стануть надзвичайно проблемними через незрозумілість процедури оформлення майнових прав.

Таким чином, громадяни України і Львівщини, зокрема, потраплять в замкнуте коло з безліччю бюрократичних казусів.», - переконаний Ярослав Дубневич.
Депутат вважає, що необхідно вжити усіх заходів, аби відтермінувати дію цього закону бодай на півроку. Львівська обласна рада повинна прийняти відповідне звернення до Верховної ради України, Кабміну та Президента.

«Як член робочої групи по напрацювання спільного рішення щодо взаємодії органів БТІ, юстиції та Укрдержреєстру, вважаю, що необхідно на сесію обласної ради запросити і заслухати голову Держреєстру України. Ми вислухаємо його позицію щодо вирішення питань громадян України в сфері захисту їх майнових прав , - підкреслив Ярослав Дубневич.

Нагадаємо, 11 лютого 2010 Верховна Рада України прийняла Закон України відповідно до якого з 1 січня 2012 року, функція державної реєстрації перейде до спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань державної реєстрації прав в структурі Міністерства юстиції України.
Окрім цього, Указом Президента України від 6 квітня 2011 року №401/2011 затверджено положення про Державну реєстраційну службу України, на яку покладаються повноваження у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ