Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська обласна ТВК зменшує кількість тих, хто проголосував «проти всіх», – НРУ

Львівська обласна ТВК намагається штучно, шляхом підтасовки результатів виборів занизити кількість тих, хто проголосував «проти всіх». Це робиться для того, щоб просунути в обласну раду політичні сили, які є непрохідними, а це Партія регіонів, УНП та «Пора». Про це сьогодні, 6 листопада, на прес-конференції у Львові повідомив голова Львівської крайової організації Народного руху України Андрій Корнат.

У штабі НРУ ведеться паралельний підрахунок голосів виборців до Львівської обласної ради.

Андрій Корнат переконаний, що порівнюючи результати паралельного підрахунку з тими даними, які подає Львівська обласна ТВК, можна фіксувати доволі серйозні фальсифікації, які мають місце у деяких районах і міст обласного значення Львівської області.

«За результатами нашого підрахунку, Партія регіонів у Новому Роздолі набрала 309 голосів, а за даними обласної ТВК - 525 голосів. Кількість голосів «проти всіх» за підрахунками НРУ - 1110, а за рішенням ТВК - 1010. З Турківського району ми поки що маємо лише 23 протоколи з 66. У Турківському районі, згідно даних ТВК, УНП набрала 18, 46%, а це 4995 голосів, що автоматично опускає партію «Свобода» на другу позицію. Але ж ви подумайте, хіба можу бути так, щоб УНП у Турківському районі набрала більше від «Свободи». Але з цих 23 протоколів, які ми маємо ми фіксуємо, що УНП отримала 180 голосів. Залишається запитання: чи можливо з 44 протоколів, відповідно до такої логістики, отримати понад 4 тис. голосів», - сказав Андрій Корнат.

Він також зазначив, що подібною ситуація є і в Пустомитівському районі. За даними, які сьогодні оприлюднила ТВК, у цьому районі УНП отримала просто неймовірний результат, а саме 5 тисяч голосів.

«Сьогодні у Самбірському районі суттєво починає зменшуватися кількість тих, хто голосував «проти всіх». Дуже цікавим є те, що дані районної і обласної ТВК не співпадають більше, як на 300 голосів», - зазначив Корнат.

Він вважає, що шляхом заниження кількості тих, хто проголосував «проти всіх», влада намагається через затягування оголошення результатів додати голосів тим партіям, які будуть із нею співпрацювати. Але НРУ вже починає готувати судові позови на Львівську обласну ТВК.

«Партії, які проходять, вони і так пройдуть, але питання в тому, яким представництвом. Важко натягнути за вуха таку кількість голосів. Тому, відповідно, ми бачимо «злоякісні» факти, які в логіку здорового глузду просто не вкладаються. Свідоме зволікання обласної ТВК з оголошенням результатів голосування свідчить про те, що йде підтасовка голосів на користь вигідних владі партій», - переконаний Андрій Корнат.

Нагадаємо, що за результатами паралельного підрахунку голосів УНП набирає 2,19%, Пора - 2,84%, Партія регіонів - 5, 89%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ