Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівська область залишилася єдиною в Україні, де не виконано Закон «Про екстрену медичну допомогу»

Львівська область залишилася єдиною в Україні, де до сьогодні не виконано Закон України «Про екстрену медичну допомогу», яким передбачено функціонування єдиного Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, якому організаційно мають підпорядковуватися всі структури цієї служби. Про це повідомили представники ініціативної групи Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Далі у повідомленні сказано: "Однак «протиправні дії та бездіяльність визначених рішенням ЛОР осіб, які відповідають за реорганізацію КЗ ЛОР ЛОЦ ЕМД МК вказують на те, що депутатам ЛОР запропонували проект рішення, яке не спрямоване на виконання. Відтак шляхом обману депутатів та дискредитуючи діючу адміністрацію Центру, хтось намагається знищити все, що роками напрацьовано в установі та потребує лише вдосконалення і розвитку» - сказано у зверненні директора Центру Ю.Пацюрка до депутатів ЛОР. 

Ю.Пацюрко, стверджує, що після прийняття рішення про об’єднання установ екстреної медичної допомоги, управління майном спільної власності не здійснило жодних заходів для виконання рішення ради. Львівська та Дрогобицька станції швидкої допомоги не перебувають у процесі припинення, працівники про зміну умов праці не попереджені, ліквідаційні комісії не запрацювали. Натомість у Статуті підприємства, написаному Управлінням майном спільної власності, протиправно з’явилися положення, які загрожують втратою статусу неприбутковості. Зокрема до основних статутних завдань Центру віднесено надання платної медичної допомоги, здавання в оренду рухомого і нерухомого майна та залучення позабюджетних коштів.

«В умовах воєнної загрози у країні,  фактичний саботаж з боку влади, який привів до розбрату в колективах, які зобов’язані працювати однією командою, блокуванням виплат, що спричиняє відтік кваліфікованих та підготовлених до роботи в надзвичайних ситуаціях кадрів, виглядає як підготовка до диверсійних дій» - підсумовує  Ю.Пацюрко.

Директор О.Пацюрко стверджує, що його установа «організаційно готова до прийняття у свою структуру припинених підприємств, але тільки на законних підставах і з дотримання всіх законних процедур».

Одночасно у зверненні наголошено, що конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора Центру не має ні правових і організаційних підстав. Тому трудовий колектив Центру не буде делегувати свого представника у конкурсну комісію, а результати конкурсу оскаржуватиме у судовому порядку: «Тим більше, що Управління майном спільної власності, положенням Статуту зробило все для того, щоб неможливо було зібрати збори трудового колективу. Новим статутом передбачено, що збори дійсні при участі у них більше 50% членів колективу. У нас працює майже 1500 чоловік, всі проживають поза межами Львова. Ніхто і ніколи не зможе зібрати такі збори, бо тоді частина людей просто не вийде на чергування. Коли Управління майном спільної власності писало цей статут, або ніхто не думав про наслідки, або навпаки добре думали, як усунути трудовий колектив від прийняття рішень».

Додамо, що трудовий колектив Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та  медицини катастроф зібрав понад 1000 підписів на підтримку свого керівника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ