Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада чекає Садового на сесії 13 липня

У четвер, 13 липня, відбудеться позачергова сесія Львівської обласної ради з приводу вивезення твердих побутових відходів зі Львова. На сесію запросять міського голову Львова Андрія Садового та керівників фракцій Львівської міської ради. Про це повідомили сьогодні, 11 липня, під час президії, передає кореспондент Гал-інфо.

У порядку денному вісім питань. Першим питанням винесено на розгляд депутатського корпусу рішення «Про затвердження Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки та внесення змін до показників обласного бюджету».

Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, сесію скликають за зверненням голови Львівської ОДА.

В процесі обговорення депутати висловили свої зауваження до програми.

Зокрема, голова екологічної комісії Юрій Гудима заявив, що програма не проходила обговорення на комісії екології.

«Програма на три роки міститься на трьох сторінках», - сказав Юрій Гудима.

Також депутати мали зауваження щодо розподілу коштів між районами Львівщини як компенсацію за прийом сміття зі Львова.

Окрім того, заступнику голови Львівської ОДА Ростиславу Замлинському зробили зауваження з приводу того, що для міста стратегію поводження з ТПВ напрацювали, але в області ця проблема не вирішена.

Виступила також і голова фракції «Самопоміч» у Львівській облраді Інна Свистун: «Не треба політизувати питання. Львів прийняв ультиматум. Тут усі зібралися ділити надані Львовом гроші. Натомість, для вирішення проблем в області Львівська ОДА не зробила нічого».

В результаті президія проголосувала за порядок денний сесії.

Під час брифінгу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сказав: «Ми сформували перелік питань порядку денного. Одне із наболілих і гострих, котре послужило причиною проведення позачергової сесії, - це «Про затвердження Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки та внесення змін до показників обласного бюджету».

Тепер, коли Львівська міська рада визнала, що вона не дає собі раду із вивозом сміття зі Львова, існує необхідність прийняти ці кошти, а також вчинити ряд управлінських дій, котрі зроблять можливими дії Львівської ОДА про вивезення ТПВ зі Львова».

Він зазначив, що проект рішення, який був внесений на розгляд ради Львівською ОДА, зараз проходить обговорення в комісіях.

«Рішення з правками комісій буде винесено на сесію 13 травня. В проекті  рішення щодо затвердження програми поводження  ТПВ у Львові є сума 6 млн грн, яка стосується обласного бюджету, адже ми є послідовними у вимогах меморандуму, який підписали раніше. Міста отримають часткову субвенцію у 6 млн грн. Ми виконуємо взяті на себе зобов’язання», - сказав Олександр Ганущин.

Він нагадав, що Львівська облрада вже виділила 15 млн грн в рамках виконання «сміттєвого» меморандуму.

На сесію, за словами Олександра Ганущина, запросять міського голову Львова та голів усіх фракцій.

«Хотілося б, щоб такі серйозні питання слухали за присутності міського голови Львова», - сказав Олександр Ганущин.

Він заявив, що запросить Андрія Садового особисто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ