Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська облрада дала 15 млн грн на компенсацію пільгових перевезень

Сьогодні, 11 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати підтримали Програму компенсації перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним та залізничним транспортом у Львівськїй області на 2017 рік. "За" проголосувало 65 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо із сесійної зали.
Фото: Львівська ОДА.

Як розповіла директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, обсяг фінансування програми становить 15 млн гривень.

"З них 10 млн гривень - це компенсація для автоперевізників і ще 5 млн гривень -  компенсація за залізничні перевезення.  Програма дасть можливість відшкодувати пільгові  перевезення для тих, хто надає послуги автотранспортного та залізничного перевезення. Також забезпечить право на безплатний проїзд пільговикам", - сказала вона.

Наталія Кузяк заявила, що в області 690 тис пільговиків. 

За її словами, питома вага від цієї цифри - це пільговики, пенсіонери за віком.

Також вона зазначила, що розпорядником коштів буде департамент соціального захисту Львівської ОДА.

"Розподіл будуть здійснювати зважаючи на кількість транспортних засобів у перевізників. Цих коштів вистачить, аби закрити питання першого півріччя 2017 року, адже з 1 липня в області має стартувати пілотна програма монетизації пільг", - додала Наталія Кузяк 

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив: "Ми приймаємо програму для того, щоб забезпечити паритет між перевізниками і між пільговиками, бо він порушений".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ