Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада готова збільшувати кількість коштів на реалізацію мікропроектів

Стимулювання місцевого розвитку є одним із пріоритетних напрямів діяльності Львівської обласної ради. Виходячи з цього, на наступний рік багато програм можна виключити, однак на Програму проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку ми готові збільшувати кількість коштів. Повідомила прес-служба Львівської облради.

Про це заявив сьогодні, 26 листопада, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, відкриваючи засідання Конкурсної радиз реалізаціїПрограми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку.

На засіданні булозатверджено перелік мікропроектів до участі в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку, поданих на 2015 рік, а також склад Експертної комісії з метою оцінювання мікропроектів.

Загалом, як повідомив Петро Колодій, на обласний конкурс мікропроектів надійшло 357 заявок. Є райони, які активно взяли участь у конкурсі. Зокрема, Золочівський район подав 44 заявки, від Сокальського району надійшла 41 заявка. Є й такі райони, що мінімально відгукнулися. Наприклад, Сколівський район представив тільки один мікропроект.

Голова Львівської обласної ради відзначив, що це питання будуть обговорювати на засідання Асоціації місцевих рад „Ради Львівщини” і наголошувати на тому, що районні ради мають залучати громади до цього процесу. „Роль обласного конкурсу – не лише дати кошти, а й навчити місцеві громадиписати проекти, зокрема у рамках міжнародної технічної допомоги”, – сказав Петро Колодій.

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак окреслив наступні кроки з проведення обласного конкурсу: „Зараз розпочався процес оцінювання мікропроектів. Незалежні експерти отримали лоти. До 15 грудня вони повинні завершити оцінювання. Ми підготуємо пропозиції до бюджетного процесу і сформуємо обсяги фінансування на наступний рік”. Валерій П’ятак також наголосив на важливій ролі співфінансування. Для цього департамент фінансів Львівської ОДА проведе фінансову експертизу місцевих бюджетів і джерел дофінансування проектів. Проекти, на які не буде підтверджено співфінансування, будуть вилучені зі списку.

Щодо календарного графіку, то його Валерій П’ятак представив так: перший етап проходитиме у грудні, до затвердження бюджету, другий період (фінансова експертиза) триватиме упродовж січня – лютого. У лютому буде ухвалене кінцеве рішення. У другому кварталі наступного року мають бути розпочаті роботи з фінансування мікропроектів.

Секретар Конкурсної радиз реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку Юрій Грицевич надав інформацію про те, що із 357 заявок, які надійшли на конкурс, 207 мікропроекти спрямовані на впровадження заходів енергозбереження в освітній галузі; 58 – на реконструкцію Народних Домів, а 92 мікропроекти – наінші пріоритети. У конкурсі взяли участь усі міста обласного значення, крім Стрия. Багато сільських, селищних міських рад беруть участь в конкурсі вже четвертий рік поспіль.

У поданих заявках громади пропонують виділити кошти на виконання енергозберігаючих заходів, зокрема, заміну вікон і дверей, облаштування дитячих майданчиків, заміну вуличного освітлення, благоустрій цвинтарів, облаштування територій.

На конкурс подано заявок на 39 млн грн., з них на заходи з енергозбереження в освітній галузі – 29 млн грн; на реконструкцію Народних домів ­– 8,5 млн грн.; інші пріоритети – 13,5 млн грн. На реалізацію цих мітропроектів з обласного бюджету потрібно виділити 19 млн. 700 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ