Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада не затвердить межі Львова без належних документів

Львівська обласна рада не може затвердити межі Львова поки місто не надасть увесь необхідний пакет документів. Задекларовані наміри Львівської міської ради (про створення львівської агломерації) наразі не підкріплені рішеннями місцевих рад. Про це сьогодні, 18 жовтня, заявили під час президії Львівської обласної ради, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото з Tvoemisto.tv.

Під час засідання президії депутатка від «Самопомочі» Галина Бордун нагадала, що Львівська облрада досі не затвердила межі Львова, натомість відбувається погодження Перспективних планів спроможних територіальних громад Львівщини.

У відповідь голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що обласна рада не отримала потрібних документів. Однак питання розглядала профільна комісія, яка визначила, що нема погоджених меж з Яворівським районом.

Під час брифінгу Олександр Ганущин зазначив, що затвердження меж не варто плутати з об’єднанням громад.

«Добровільне об’єднання громад – це окремий процес, який передбачає окремий законодавчий блок. Передбачено, що одна з рад, яка хоче стати центром громади, приймає рішення, що вона готова бути центром, і скеровує таке запрошення про доєднання іншим громадам. Наскільки я знаю, Львівська міська рада з цього приводу рішення не приймала», – сказав Олександр Ганущин.

Ще один окремий процес – це внесення змін до перспективних планів районів.

«Є бачення в області, є фінальне бачення Кабміну, як має кінцево виглядати обласний план. Ми вже маємо перші перспективні плани затверджені», – пояснив він.

Третій процес – це затвердження меж населених пунктів. Олександр Ганущин зазначив, що до нього надійшло звернення від міського голови Львова Андрія Садового щодо зміни меж міста.

«Звернення було, але без відповідного містобудівного проекту. Цей містобудівний документ проходить погодження сесій місцевих рад, потім затверджується обласною радою, а згодом Верховною Радою України. Відповідний проект рішення з цього приводу, щоб ми могли розглядати, не надійшов в обласну раду. Надійшли пропозиції щодо бачення. Це окремий перелік на двох аркушах. Ми не готові це розглядати. Буде відповідний проект – будемо розглядати», – зазначив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ