Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада просить в уряду 89,9 млн грн на зарплати медикам

Учора, 29 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Прем’єр-міністра України: дайте гроші на зарплату працівникам галузі охорони здоров’я. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Як йдеться у зверненні, цього року на галузь охорони здоров’я з Державного бюджету місцевим бюджетам області надано медичну субвенцію в розмірі 2 767,5 млн грн., проте виділений області ресурс не повною мірою забезпечує мінімальну потребу в коштах для установ охорони здоров’я.

Депутати зазначають, що, незважаючи на вжиті заходи з оптимізації ліжкомісць та зменшення штатної чисельності, незабезпеченість фондом оплати праці закладів охорони здоров’я області становить 89,9 млн грн.

«Уже сьогодні в окремих місцевих бюджетах, зокрема у Самбірському районі і місті Дрогобичі, через недостатність фінансового ресурсу склалася напружена ситуація з виплатою заробітної плати, оплатою спожитих енергоносіїв, медикаментів, продуктів харчування інше. Низький рівень заробітної плати та незабезпеченість виплатами її може призвести  до звільнення медичних працівників та погіршення надання медичної допомоги», – йдеться у зверненні.

Відповідно, депутати просять прем’єр-міністра у найкоротші терміни виділити додатковий фінансовий обсяг медичної субвенції на суму 89,9 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ