Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада прийняла звернення, яке спричинило штурм

Сьогодні, 1 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради, депутати прийняли звернення, адресоване до Президента України, Верховної ради України та Кабміну щодо соціально-політичної ситуації в Україні. Додамо, що прийняття такої заяви вимагали 30 травня пікетувальники. «За» проголосували 71 депутат, передає кореспондент Гал-інфо.
1/1

Додамо, що 30 травня, радикально налаштовані молоді люди увірвалися до приміщення Львівської обласної ради з вимогою прийняти заяву до органів державної влади.

Приміщення облради у Львові взяли штурмом

Варто додати, що текст звернення суттєво змінився, адже у поданому на голосування 30 травня був відсутній пункт вимоги амністії для бійців АТО, як того вимагали пікетувальники. Також додамо, що попередній текст ухвали був погоджений і підписаний усіма головами фракцій.

Сьогодні ж депутати проголосували за нову редакцію звернення, куди додали пункт щодо амністії.

1/3

Прийнятий текст заяви і текст, за який вимагали проголосувати 30 травня.

Зокрема серед вимог: припинити зростання тарифів на комунальні послуги, збереження мораторію на продаж землі,  націоналізація російського капіталу в Україні, впровадження амністії для вояків, котрі захищали українську державу від агресії Росії під час бойових дій.

Сутички під Львівською облрадою: постраждало 15 осіб, 2 жінки в лікарні

Текст звернення:

Відповідно до Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, керівництво держави зобов’язалося оптимізувати субсидії з оплати комунальних послуг, а також найближчим часом прийняти Закон, згідно з яким в Україні буде переглянуто діючий мораторій і запроваджено ринок землі. Зазначені зобов’язання спрямовані на виконання умови МВФ щодо надання чергового траншу кредитування – вирівнювання сум доходів та видатків Державного бюджету України.

Таке непідготовлене та необґрунтоване запровадження ринку землі в Україні може створити можливість недобросовісного використання землі. Високий показник якості землі зацікавить іноземні аграрні холдинги, з якими не здатні конкурувати українські підприємства. А відсутність умов та регуляторів для ринку землі дозволить розпродати її за ціною, яка в рази буде нижчою реальної вартості. Отже, держава отримає короткострокове збільшення дохідної частини державного бюджету за рахунок інтересів простих громадян України загалом та можливі втрати основного національного багатства.

У той же час, в економіці нашої країни наявна значна частка капіталу держави-агресора – Російської Федерації. Вагомий відсоток такого капіталу перебуває в банківській сфері. В умовах ведення війни, окупації Кримського півострова, частини Донецької та Луганської областей, привласнення майна українських громадян і держави, а також інших збитків, завданих Російською Федерацією, цілком справедливим  та симетричним кроком була б рішуча політика проти держави-агресора. Додаткові кошти отримані державою повинні бути спрямовані на збільшення дохідної частини державного бюджету та унеможливлення зростання тарифів з оплати комунальних послуг і вирішення проблему запровадження вільного ринку землі.

Враховуючи наведене, ми, депутати, Львівської обласної ради, звертаємося до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з вимогами застосувати симетричні санкції щодо російського капіталу в Україні,  припинити постійне зростання тарифів з оплати комунальних послуг і не відміняти мораторій щодо продажу землі в Україні без врегулювання законодавчо закріпленого пріоритетного права виключно громадян України на придбання землі та забезпечення підтримки фермерських господарств, і врегулювання соціально-економічної ситуації в Україні та якнайшвидше впровадження амністії для вояків, котрі захищали українську державу від агресії Росії під час бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ