Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада виділила більше як 285 млн грн на дороги - без списку об'єктів

Депутати Львівської обласної ради затвердили програму дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг на 2016 рік. Обсяг фінансування заходів Програми з обласного бюджету становить 282 548 400 грн. "За" проголосувало 67 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
Зокрема, Програма передбачає збільшення обсягу видатків з обласного бюджету за рахунок спрямування залишку коштів спеціального фонду (надходження від податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та збору за першу реєстрацію транспортних засобів, утворили на кінець 2015 року залишок 2 548 400 грн).
Програма передбачає ряд заходів. А саме, на заходи з освітлення пішохідних переходів в населених пунктах, вулиці яких є дорогами загального користування, фінансовий ресурс становить 5 млн грн.
На ремонтні роботи на дорогах загального користування передбачено 163 798 400 грн. На проведення ремонтних робіт на дорогах загального користування та комунальної власності в населених пунктах передбачено 100 млн грн. На резервний фонд дорожньої інфраструктури - 13 750 000 грн. 
Депутати мали суттєві зауваження до програми, заявляли, що вона є "сирою" та не готовою до розгляду. Також відзначали непрозорість формування списку об'єктів, які отримають фінансування. Окрім того, самого списку об'єктів, які будуть ремонтувати за виділені кошти, в програмі не вказано. 
Як заявив депутат Ярослав Качмарик, механізм розподілу коштів буде ручним. Депутат від фракції "Самопоміч" Інна Свистун пропонувала перенести ухвалення програми, щоб зафіксувати у ній перелік доріг.
Також у програмі не прописані механізми співфінансування та розподілу коштів. Голова Львівської ОДА Олег Синютка нагадав, що Кабмін виділив більше як 252 млн грн на дороги. За його словами кошти мають поділити порівну на кожен район.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ