Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Львівська облрада вимагає змінити Монумент Слави на Меморіал бійцям АТО

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/4
Учора, 11 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до міського голови Львова, Львівської міської ради та голови Львівської ОДА з вимогою демонтувати Монумент Слави на вул. Стрийській та встановити на його місці Меморіал пошани захисникам України, які борються із російським агресором. «За» проголосувало 54 депутати.

Як зазначив ініціатор звернення, депутат Львівської обласної ради, боєць АТО Василь Масний, Монумент Слави було зведено на честь збройних сил Радянського Союзу задля пропагандистської мети.

За його словами, у тогочасних туристичних путівниках зазначали про «визвольний похід радянських воїнів на західноукраїнські землі».

Депутат переконаний, що монумент є символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Василь Масний зазначив, що згідно з пунктом 6 Перехідних положень Закону України «Про декомунізацію», монумент підлягає демонтажу органами місцевого самоврядування впродовж 6 місяців з дня набрання чинності цього Закону. Якщо ж орган місцевого самоврядування впродовж вказаного терміну не прийме рішення про демонтаж таких пам’ятників, то розпорядження про демонтаж повинен прийняти голова міста впродовж трьох місяців.

«Направду дивує, що органи місцевого самоврядування і досі не виконали цієї вимоги Закону. Відтак закликаємо міського голову Львова зробити розпорядження про демонтаж чи перенесення Монументу», – говорить Василь Масний.

На місці Монументу Слави депутати пропонують встановити Меморіал пошани бійцям АТО.

«Вважаємо, що меморіал слід спорудити саме на перехресті вул. Стрийської та Героїв Майдану поблизу Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, адже за героїзм і мужність, виявлені під час російсько-української війни, 283 випускники цього навчального закладу нагороджені різними державними відзнаками, у тому числі 8 випускників удостоєні найвищого державного звання – Герой України, з них три – посмертно»,  – йдеться у зверненні.  

Додамо, що сьогодні, 12 травня, у Дніпрі відкривають Алею пам’яті учасникам АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ