Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада визнала незадовільною роботу Львівської міськради щодо сміття

Сьогодні, 5 квітня, під час позачергової сесії Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у Львові та Львівській області. За підсумками обговорень депутати визнали роботу виконавчих органів Львівської міської ради незадовільною, а роботу Львівської ОДА – задовільною. «За» проголосував 51 депутат, передає кореспондент Гал-інфо.

Заслухавши інформацію Львівської обласної державної адміністрації про заходи щодо вирішення проблеми з ТПВ в м. Львові, з метою недопущення погіршення стану навколишнього природного середовища та санітарно-епідеміологічного стану депутати вирішили роботу Львівської ОДА (О. Синютка) щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією твердих побутових відходів у місті Львові та Львівській області визнати задовільною.

Враховуючи те, що Львівською міською радою не забезпечено виконання низки протокольних доручень робочої групи, створеної згідно з розпорядженням голови Львівської ОДА, протокольних доручень позачергових засідань обласної комісії ТЕБ і НС та позачергового розширеного засідання обласної комісії ТЕБ і НС від 27.01.2017 року під керівництвом Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, а також доручення Віце-прем’єр-міністра України В. Кістіона від 08.02.2017 роботу виконавчих органів Львівської міської ради (А.Садовий) щодо вирішення проблеми з ТПВ в  Львові визнати незадовільною.

Депутати Львівщини доручили Львівській міській раді забезпечити проведення першочергових протиаварійних заходів на Львівському полігоні твердих побутових відходів в частині відновлення відвідного інфільтраційного каналу, укріплення дамби згідно з проектом, очищення інфільтратів та передачу їх на очисні споруди Львова.

Також забезпечити проведення міжнародного конкурсу для відбору виконавця робіт із рекультивації полігону твердих побутових відходів відповідно до розробленого Львівською облдержадміністрацією технічного завдання.

Розробити схеми санітарної очистки міста Львова та її виконання.

Депутати доручили Львівській міськраді вжити заходів щодо прийняття програми з оздоровлення дітей Малехова, Грибович та Дублян за кошти бюджету Львова.

Опрацювати запропонованих Львівською облдержадміністрацією земельних ділянок для будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу.

Посилити контролю над перевізниками, які здійснюють вивезення ТПВ з метою недопущення несанкціонованого розміщення відходів на території області та за її межами. Також встановити GPS навігатори на машини перевізників, які вивозять ТПВ зі Львова.

Також депутати доручили ГУ Національної поліції у Львівській області (В.Середа), Прокуратурі Львівської області (Ю.Квятківський) забезпечити неупереджене розслідування за фактом обвалу сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом.

Представник «Свободи» Олег Панькевич запропонував звернувся до Львівської ОДА та правоохоронних органів не допускати необлікованого вивозу ТВП, без належно укладених угод на полігони Львівщини та України.

Львівській облдержадміністрації (О.Синютка) депутати ЛОР доручили напрацювати в термін до 15 травня та подати на розгляд обласної ради проект програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ