Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада закріпить за собою право розпоряджатися землею у Львові

Сьогодні, 19 вересня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про розпорядження землями, що є у спільній власності територіальних громад Львівської області. «За» проголосувало 52 депутати, передає кореспондент Гал-інфо, з сесійної зали.

Відповідно, депутати вирішили провести інвентаризацію земель, що є у спільній власності територіальних громад Львівської області, в тому числі земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна спільної власності територіальних громад Львівської області.

Управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради доручили визначити, в установленому порядку, розробника технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель, що є у спільній власності територіальних громад Львівської області та провести її.

Також здійснити необхідні дії для присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам, що є у спільній власності територіальних громад Львівської області та внести відомості про такі земельні ділянки до бази даних Державного земельного кадастру.

Після розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок, що є у спільній власності територіальних громад Львівської області, подати таку технічну документацію на затвердження Львівській обласній раді.

Також депутати доручили комунальним підприємствам, установам та закладам Львівської обласної ради, що належать до спільної власності територіальних громад Львівської області, подати до управління майном спільної власності Львівської обласної ради та постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури пропозиції та обґрунтування доцільності надання їм земельних ділянок, що є в спільній власності територіальних громад Львівської області на праві постійного користування.          

До переліку об’єктів увійшли приміщення комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» за адресами пл. Ринок №4, №6, №24 у Львів, а також вищий навчальний комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», який є у Львові за адресою вул. Тиктора, 5.

Під час брифінгу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин пояснив: «Ми затвердили важливе рішення про розпорядження землями спільної власності територіальних громад у Львівській області. Це дає нам можливість оформляти землю в містах, селах, селищах, де земельні ділянки сформовані за нашими комунальними закладами та установами. Ми маємо дуже багато прикладів затягування, у тому числі і від Львівської міської ради, питання закріплення землі за нашими комунальними закладами. Ми ініціюємо самі процес інвентаризації з подальшим винесенням даних питань на розгляд сесії Львівської обласної ради».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ