Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівська облрада заробила на приватизації 10,366 млн грн

Бюджет Львівської області отримав у 2016 році від приватизації приміщень 10 млн 366 тис. грн. Станом на сьогодні укладені договори купівлі-продажу 12 об’єктів приватизації. Про це учора, 6 грудня, під час круглого столу повідомив начальник управління майном спільної власності Львівської облради Микола Бандра.

Як розповів Бандра, 9 об’єктів продали на аукціоні, ще три приватизували способом викупу орендарі.

Окрім вже згаданих 12 приміщень, до укладення договорів купівлі-продажу підготували ще п’ять приміщень на загальну суму близько 4,3 млн грн. Два з них, на вул. Княгині Ольги та вул. Вороного у Львові мають намір викупити орендарі, а інші три, в Стрию і Новому Яричеві, - продти на аукціоні. Аукціони доводилось оголошувати про 2-3 рази.

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк зауважив, що цьогоріч завдяки приватизації об’єктів бюджет розвитку отримав невелику суму коштів. Відтак, облрада змушена була скеровувати на ремонти та реконструкцію кошти із загального фонду обласного бюджету. Микола Бандра зазначив, що надходження від приватизації дійсно є невеликими. Проте, каже він, Львівська облрада не має у своїй власності комерційно привабливих об’єктів.

«Ми не маємо приміщень, які були б на перших поверхах або з виходом на вулицю, щоб там можна було облаштувати магазин чи заклад харчування. У нас переважено приміщення на вищих поверхах, які можна продати хіба що під офіси, і знаходяться вони в будівлях, де, як правило, все вже приватизоване. Крім того, помітна тенденція, коли орендарі не поспішають викуповувати об’єкти», - каже він.

Начальник управління також наголосив, що перешкоди в приватизації виникають і з вини місцевих рад, які не приймають рішення про відведення землі під об’єктами. Відтак, неможливо розпочати конкурсні процедури. Таких об’єктів назбиралося 12. Один з них – приміщення друкарні на вул. Пекарській,11а у Львові, площею понад 200 м. кв. Також серед проблемних об’єктів опинилося приміщення за адресою вул. Кульпарківська,95, яка збігається з адресою обласної психіатричної лікарні. Виробничі приміщення площею майже 300 м. кв. планують продати способом аукціону.

Крім того, Микола Бандра повідомив, що на сайті Львівської облради вже розміщені проекти рішень про продаж ще п’яти об’єктів у 2017 році. Якщо голосування депутатів буде позитивним, обласний бюджет зможе отримати від приватизації цих об’єктів 3,8 млн грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ