Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська ОДА буде працювати у режимі економії

На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради голова Львівської ОД Микола Кміть запропонував низку заходів, які мають на меті знівелювати вплив економічної кризи на область.
Як ідеться у порядку заходів, цього року буде розроблений механізм для зростання капіталізації банків Львівщини. Також буде ініційовано в законодавчому порядку призупинення стягнення з підприємств сум штрафних санкцій і пені за прострочені платежі у минулих періодах. Кошти бюджетів, які призначені на розвиток місцевих бюджетів, будуть спрямовуватися на об’єкти які будуть готові до пуску або до завершення будівництва у цьому році. Крім того, фінансування буде здійснюватися насамперед по захищених статтях витрат, таких як виплата заробітної плати, енергоносіїв, придбання продуктів харчування і медикаментів. Фінансування інших видатків буде проводитись лише за наявності реальних надходжень. Буде зменшено асигнування на утримання підвідомчих установ та виконання галузевих програм, буде призупинено розширення штатів бюджетних установ, збільшення посад, надання необов’язкових доплат, надбавок та виплат стимулюючого характеру, якщо виникнуть труднощі у фінансуванні обов’язкових видатків.
Також протягом 2008-2009 років пропонується не допускати збільшення чисельності працівників органів місцевого самоврядування, призупинено видання бюджетних коштів на проведення святкових заходів і друкування продукції не пов’язаної з виконанням функцій органів самоврядування. Буде припинено здійснення видатків за рахунок місцевих бюджетів на придбання автотранспорту, меблів, ноутбуків, побутової техніки, проведення ремонтів та реконструкції приміщень. Буде введено мораторій на нове будівництво за бюджетні кошти. Всі пропозиції щодо виділення коштів з обласного бюджету на розгляд облради буде виноситись лише за підписом голови ЛОДА після експертиз фінансовим управлінням ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ