Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська ОДА підготувала список заходів до проекту угоди з Кабміном

Департамент економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації підготував заходи до проекту Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою на 2014-2018 роки, які сформовані за пропозиціями постійних комісій обласної ради, департаментів та управлінь облдержадміністрації. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Слід зазначити, що за результатами розгляду проекту Угоди на останньому засіданні постійних комісій обласної ради, яке відбулось 28 жовтня, враховано пропозиції депутата обласної ради Остапа Стахіва в частині проведення протиаварійних, ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури, історії і монументального мистецтва, зокрема на таких об’єктах: замковий комплекс в с. Свірж Перемишлянського району, Поморянський замок Золочівського району та П’ятничанська вежа Жидачівського району.

Загалом в проект Угоди включено майже 300 проблемних питань (об’єктів) з орієнтовним обсягом фінансування понад 15 млрд. грн. з усіх джерел фінансування, у тому числі за рахунок державного бюджету – 13 млрд грн (86%).

Це і розвиток промислових виробництв, агропромислового потенціалу, дорожньо-транспортної інфраструктури, будівництво закладів охорони здоров’я, введення в дію шкіл-новобудов та дошкільних закладів, розвиток соціальної та спортивної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини, подолання негативної соціальної та екологічної ситуації, заходи житлово-комунального господарства, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та інше.

Слід зазначити, що найбільше об’єктів включено в пріоритетний напрям – Розвиток людського та соціального потенціалу.

Зокрема, на будівництво та реконструкцію соціально-важливих об’єктів в галузях охорони здоров’я, освіти, культури та збереження історико-культурної спадщини пропонується 150 заходів з орієнтовним обсягом фінансування 1368,9 млн грн.

На розвиток спортивної інфраструктури пропонується 6 важливих об’єктів до проведення у м. Львові матчів Чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році та проведення в Україні  зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на суму 7381,2 млн грн.

На розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури запропоновано 30 об’єктів на загальну суму 3656,0 млн.грн., у тому числі за рахунок державного бюджету – 3445,2 млн.грн.( 94,2% ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ