Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОДА усувається від розв’язання конфлікту на „Полісинтезі”?

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть вважає, що виходом із ситуації, яка склалася у місті Бібрка Перемишлянського району на Львівщині, де місцеві мешканці заблокували підприємство «Полісинтез», має стати розблокування підприємства. Про це Кміть сказав у коментарі «Гал-info».
«Я вважаю, що це підприємство потрібно розблокувати, – каже Кміть. – Щоби інвестори мали змогу вивести обладнання і продукцію».
На думку Кметя, місцева громада повинна зрозуміти, що «Полісинтезу» потрібно забрати своє обладнання, щоби розпочати виробництво у іншому місці області, або й поза межами області. Водночас, як повідомив Кміть, впливати на процес розблокування Львівська обласна державна адміністрація не може, цим повинні займатися компетентні органи.
Нагадаємо, учора у місті Бібрка Перемишлянського району на Львівщині довелося використати загін спецпризначення «Беркут» для того, аби визволити польських інвесторів підприємства «Полісинтез», яких учора заблокували у приміщенні підприємства. Блокувальники не давали інвесторам можливості покинути підприємство, в ході акцій протесту декілька співробітників «Полісинтезу» постраждало від кинутого каміння.
Нагадаємо, як заявляв раніше представник з юридичних питань ДП „Полісинтез” Степан Дзеньдзюра, питання по перенесенню ДП „Полісинтез” в інший район у Львівській облдержадміністрації вирішують формально, наразі підприємство не отримувало жодних пропозицій щодо земельної ділянки для перенесення заводу. З цього огляду керівництво ДП „Полісинтез” планувало звернутися за допомогою до Президента України Віктора Ющенко, а також до консула та посла Республіки Польща.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ