Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська податкова викрила конвертаційний центр, через який «відмили» 81 млн грн

Працівники податкової міліції Львівщини викрили міжрегіональний конвертаційний центр, через який протягом 2008-2010 рр. було «відмито» понад 81 млн грн, – повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

 

Організатори центру – мешканці Львівської та Луганської областей створили низку фіктивних фірм з розрахунковими рахунками у відомих банківських установах, розташованих у Львові, Луганську, Харкові та Сімферополі, через які і переводилися безготівкові кошти у готівку. Крім того, комбінатори надавали своїм клієнтам послуги щодо документального оформлення фіктивних фінансово-господарських операцій, що надало змогу низці фірм безпідставно мінімізувати свої податкові зобов’язання зі сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

 

У ході проведених обшуків у конвертаторів виявлено та вилучено печатки та штампи суб’єктів підприємництва, оргтехніку, чекові книжки, векселі на загальну суму понад 10 млн. грн., а також готівкові кошти у гривнях та доларах США. На розрахункових рахунках в банках заблоковано понад 180 тис. грн.

 

Організатори афери затримані. Проводяться заходи з відшкодування нанесених державі збитків.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ