Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська політехніка підпише угоду з польськими технічними вишами

Львівська політехніка підпише угоду із польськими університетами в межах створення спільної мережі для роботи в галузі "Розумних технологій та інтелектуальних мікросистем". Про це повідомила прес-служба «Львівської політехніки».

За ініціативою Національного університету "Львівська політехніка" та за підтримки кількох провідних технічних університетів Республіки Польща (Вроцлавська, Лодзинська та  Познанська політехніки, а також Краківська гірничо-металургійна академія ім. С.Сташіца) досягнуто домовленість про створення міжуніверситетської мережі для поглибленої співпраці в галузі "Розумних технологій та інтелектуальних мікросистем".

Підписання Угоди про створення мережі відбудеться сьогодні, 19 червня, в ауд. 204 головного корпусу університету (вул.С.Бандери, 12).

Початок о 12.00.

Попередня домовленість про підписання такої угоди і початок співпраці в галузі  "Розумних Технологій та інтелектуальних мікросистем" була схвалена під час форуму польських та українських ректорів у Києві. Представники названих польських технічних університетів домовилися почати взаємне співробітництво зі створення Центру передового досвіду Львівської політехнічніки.

Останнім часом проведено декілька дуже плідних зустрічей між професорами Вінцковським (Вроцлавська політехніка) і Лобуром (Львівська політехніка), де вирішено ініціювати формування робочої групи. Метою її є підготовка Угоди (Меморандуму) про створення міжуніверситетської мережі для підготовки і передачі інноваційних технологій між  університетами.

Мережа переслідує ціль забезпечити розвиток розумних систем та інтелектуальних технологій і розбудову дослідного Центру передового досвіду (Centre of Excellence) при Львівській політехніці.

Дана мережа дозволить учасникам Угоди координувати спільні зусилля для розроблення дорожньої карти при створенні Центру передового досвіду у Львівській політехніці; підготовки і подання спільних проектних пропозицій на конкурси проектів ЄС та національних проектів;  гармонізації наукових досліджень і просування високотехнологічних стартапів, спін-офф і спільних підприємств тощо. Загалом, мережа буде концентрувати свої зусилля на інтеграції асоційованих ресурсів і заохочення наукових, академічних і культурних обмінів між університетами тощо. ІТ-індустрія з ухилом на смарт-системи та інтелектуальні технології є надзвичайно перспективним сектором, який набуває нині значного розвитку в Україні та, зокрема, на Львівщині.

Міжнародні Угоди з розробки та реалізації спільних дослідницьких програм, обміну викладачами, науковими співробітниками, аспірантами та студентами, а також організації і проведення навчальних практик наукових конференцій, симпозіумів та семінарів Львівська політехніка уклала з понад 120 навчальними закладами, науковими та виробничими структурами 24 країн світу. Найактивніша співпраця налагоджена з такими державами як Польща, Німеччина, Франція, Словаччина, Австрія, Італія, Іспанія, Швеція, Болгарія та іншими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ