Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська політехніка запросила до себе ректорів провідних канадських університетів

У Національному університеті “Львівська політехніка” відбулося засідання Ради ректорів Львівщини. Голова ради, ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало і начальник Львівського обласного управління освіти і науки Михайло Брегін представили ректорам гостю — президента Канадського бюроміжнародної освіти пані Карен Макбрайд. Про це повідомила прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”.

Ця неурядова організація Країни Кленового Листя має двадцятирічний досвід реалізації в нашій державі різноманітних проектів щодо реформування управління персоналом державної служби України, залучення вищих навчальних закладів Канади до всесвітнього і європейського освітнього простору, плідної співпраці з багатьма провідними університетами світу.

Як наголосила Карен Макбрайд, Бюро міжнародної освіти плідно працює над тим, аби ці питання стали пріоритетними для політичних та академічних кіл Канади, що своєю чергою сприяє встановленню їх тісних контактів з окремими особами, організаціями та інституціями у всьому світі.

Розширенню і поглибленню співробітництва в освітній сфері між двома нашими країнами вирішила всіляко сприяти іНаціональна спілка ректорів України, державні адміністрації на місцях. Саме цьому і була присвячений діалог міжльвівськими ректорами і канадською гостею.

Крім ознайомчих цілей, він мав і суто практичний вислід: як повідомила Карен Макбрайд, невдовзі, — а саме у лютому наступного року, до Львова приїде представницька делегація ректорів провідних університетів Канади. Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало звернувся із проханням до своїх колег підготувати до 15 грудня конкретні пропозиції щодо освітнього і наукового співробітництва між українськими і канадськими університетами.

Із 1992 року Канадське бюро міжнародної освіти (КБМО) є однією з провідних освітніх організацій у цій країні, яка має успішний досвід роботи у сфері реформування державного сектору, зокрема, освіти.Організація розробляє, впроваджує та управляє проектами, проводить дослідження, надає експертизу з оцінки та управління ризиками, застосовує інформаційні та комунікаційні технології для сприяння розвитку та розбудови держав-партнерів Канади. Одним з найважливіших принципів, яким КБМО керується у своїй роботі, є орієнтація на конкретний практичний результат.Середклієнтів організації — КанадськеАгентство з міжнародного розвитку (CIDA), Департамент міжнародних відносин та міжнародної торгівлі та Канадське Агентство з розвитку людських ресурсів. Чисельність персоналуКБМО — 200 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ