Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська рада подолала вето мера на ухвалу по структурі

Сьогодні, 28 лютого, на пленарному засіданні, попри зауваження міського голови та юридичного управління ЛМР, Рада подолала вето мера на ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Зазначене рішення було прийняте на попередньому пленарному засіданні, зупинене міським головою та, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» та Регламенту міської ради, виноситься на повторний розгляд Ради.

На попередньому засіданні розглядався проект ухвали «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів». Відповідно до статті 42 та 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», зазначене питання розглядається міською радою виключно за пропозицією міського голови. Однак, на пленарному засіданні були внесені зауваження та пропозиції від імені депутатських комісій. Відповідно, прийнята ухвала вважається прийнятою не за поданням міського голови. Також хочу звернути увагу, що у запропонованому проекті ухвали відбувся розподіл виконавчих органів по чисельності. Такої пропозиції міський голова на розгляд сесії також не виносив», - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів», яку прийняли на пленарному засіданні сесії ЛМР 7 лютого.

Як зазначено у зауваженні, вказана ухвала прийнята з порушенням п.5 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Нагадаємо, під час пленарного засідання 7 лютого депутати проголосували за ухвалу «Про внесення змін до структури виконавчих органів Львівської міської ради, затвердження загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» з зауваженнями, які запропонував Любомир Мельничук, голова комісії з депутатської діяльності та законності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ