Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська ТВК виконала рішення суду та відмовила ВО "Самопоміч" в задоволені її заяви

12 жовтня під час засідання Львівської обласної виборчої комісії було виконано рішення Львівського окружного суду про зобов’язання прийняти рішення щодо заяви ВО "Самопоміч" про відкликання кандидата в депутати Андрія Болкуна. Більшістю голосів комісія відмовила в знятті Андрія Болкуна з реєстрації.

"Я ставлю на голосування рішення про відмову в задоволенні заяви від Львівської обласної організації всеукраїнського об'єднання "Самопоміч" про скасування рішення в частині реєстрації кандидатом в депутати Львівської обласної ради Болкуна Андрія Богдановича", - зазначив Микола Щур, голова Львівської ОВК.

Комісія проголосувала за це рішення: 14 голосів "За", 2 – "Проти", та 2 – "Утримались".

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав обласну виборчу комісію прийняти рішення щодо заяви від ВО "Самопоміч" про відкликання Андрія Болкуна з кандидатів в депутати. Однак через недотримання термінів в комісії є можливість лише відмовити в задоволенні такої заяви.

"В нас є лише два варіанти: або відмовити в задоволенні заяви від ВО "Самопоміч", або скасувати реєстрацію в кандидати Андрія Болкуна. Однак якщо ми приймемо таке рішення, воно буде незаконним та стане підставою для розпуску обласної виборчої комісії. Я б не хотів, щоб ми призвели до такої ситуації", - зазначив Микола Щур, голова Львівської ОВК.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ