Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська вода може подорожчати до 6 гривень за кубометр

ЛМКП «Львівводоканал»хоче підняти тарифи на воду на 44%. Відтак, тариф має зрости з 4,16 грн за кубометр водопостачання і водовідведення до 6 грн. Про це сьогодні, 31 серпня, під час брифінгу повідомив директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

Однак, за його словами, підприємство тривалий час не може отримати позитивного висновку Державної інспекції з контролю за цінами.

«Ми не можемо отримати позитивного висновку Державної інспекції з контролю за цінами. І менівзагалі не зрозуміла їх поведінка, бо протягом року триває цей процес. Я вважаю, що вони штучно затягують процедуру, бо використовують будь-які зачіпки, щоб не дати нам позитивного висновку, порушуючиусі можливі і неможливі норми. Мені здається, що інспекція займає чисто кон’юнктурну позицію», - сказав він і додав, що для вирішення цього питання підприємство звернулось за допомогою у Львівську ОДА.

Заплатинський назвав чотири чинники, які спонукають здійснити підвищення тарифів: ріст тарифів на електроенергію, податкова база, яка постійно зростає, мінімальна заробітна плата, яку потрібно піднімати згідно з законами, інфляція.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ