Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська залізниці перевезла пільговиків на 58 млн грн, а отримала 6 млн

Впродовж десяти місяців 2017 року Львівська залізниця надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на загальну суму понад 58,3 млн гривень. Однак державні адміністрації та органи місцевого самоврядування семи областей, які об’єднує Львівська залізниця, впродовж січня-жовтня цього року компенсували за ці послуги заледве 6 млн грн., або 10,4% від фактично витраченої суми. Про це повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Водночас у прес-службі зазначили, що у бюджетах усіх рівнів закладено менші суми компенсацій, аніж реальні витрати залізниці на перевезення пільговиків. Загалом у Львівській, Тернопільській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях на відшкодування за перевезення пасажирів пільгових категорій на весь 2017 рік було передбачено лише близько 10,5 млн гривень.

Залізничники стверджують, що на Львівщині фактичні витрати регіональної філії «Львівська залізниця» за десять місяців цього року на перевезення громадян пільгових категорій становлять майже 23 млн грн, тоді як бюджетах усіх рівнів закладено на рік близько 7,5 млн грн., із них станом на кінець жовтня компенсовано лише близько 4 млн грн. У Тернопільській області на організацію перевезень пільговиків у приміському сполученні витрачено понад 11 млн грн., закладено в бюджети майже 1,6 млн грн., а компенсовано за десять місяців року 1,162 млн грн.

На пільгові перевезення у Волинській та Рівненській областях залізниця витратила близько 11,5 млн грн. При цьому, якщо сім районних адміністрацій Рівненщини у січні-жовтні сукупно компенсували магістралі 408,7 тис. грн., то Волинська область не компенсувала за звітний період жодної гривні.

У Чернівецькій та Івано-Франківській областях на перевезення пасажирів пільгових категорій за звітний період залізниця витратила понад 8,8 млн грн. При цьому, в бюджетах двох областей на компенсацію за цю послугу було передбачено лише 140 тис. грн., майже 119 тис. грн. із цієї суми компенсовано у січні-жовтні цього року.

На Закарпатті на організацію пільгових перевезень у приміському сполученні Львівська магістраль із початку року витратила майже 4 млн грн. Зі запланованих у бюджетах на рік 970 тис. грн. компенсації, міські та районні адміністрації сплатили в сумі 324,6 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ