Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця відзначить 150-річчя сполучення Львів-Івано-Франківськ-Чернівці

На Львівській магістралі відзначатимуть знаменну подію, яка об’єднує відразу три регіони – Галичину, Прикарпаття та Буковину – 150-річчя залізничного руху лінією Львів-Івано-Франківськ-Чернівці. Про це повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

До підготовки відзначення цієї важливої події активно готуються не лише залізничники, але й представники місцевої влади в Івано-Франківську, Коломиї та Чернівцях.

На виїзному засідання організаційного комітету, яке відбулося учора, залізничники зустрілися з міськими головами, представниками обласних рад та облдержадміністрацій міст, які прийматимуть естафету святкування. Під час нарад виконувач обов’язків начальника регіональної філії “Львівська залізниця» Іван Груник ознайомив присутніх зі сценарієм планованого дійства, яке, скажімо, аби не відкривати завчасно усіх секретів, має відтворити події 150-річної давнини. «Ми втішені, що у кожному місті, до якого 150 років тому прийшла залізниця, сьогодні хочуть долучитися до відзначення цієї знаменної дати, — зазначив під час організаційної наради Іван Груник. — Готуються музейні виставки, тематичні екскурсії, буклети, листівки, телевізійні та радійні програми і вступи, багато іншого і разом з усім цим від вас продовжують надходити ідеї, пропозиції щодо влаштування святкувань. Такий активний підхід говорить про те, що це справді непересічна дата і подія як для Прикарпаття, так і для Буковини».

Залізничники також активно готують лінію. Тривають ремонтні роботи на вокзалах, станціях, оновлюється колійна інфраструктура, кожна служба проводить ревізію і за потреби оновлення профільних господарств. Особлива мета організаторів – вшанувати ветеранів галузі, згадати тих, хто протягом півтора століття розвивав і утримував цю надзвичайно важливу, складу і багато в чому унікальну залізничну лінію. 

Відзначення 150-го дня народження залізничного сполучення Львів-Івано-Франківськ-Чернівці заплановане на 8 вересня, хоча історично перший поїзд зі Львова до Чернівців проїхав 1 вересня, однак, святкування вирішили перенести, аби воно не співпало з початком нового навчального року. Таким чином ще більше франківчан, коломиян та буковинців матимуть змогу взяти участь у запланованих урочистостях.

Сьогодні працівники магістралі та усі причетні продовжують працювати над сценарієм та підготовкою. Уже найближчим часом ми розповімо більше подробиць про заплановані родзинки та сюрпризи!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ