Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське державне училище фізичної культури відсвяткувало 40-річчя

Львівське державне училище фізичної культури відсвяткувало своє 40-річчя. За цей період заклад здобув успішну репутацію не лише на Львівщині, а й по всій Україні, адже його вихованці успішно конкурують на всеукраїнській та міжнародній аренах. Про це повідомили в управлінні освіти Львівської ОДА,

Впродовж року 32 учнів та студентів училища виконали норматив майстра спорту України, 6 – норматив майстра спорту міжнародного класу. Це – Нетреба Ірина, Ващук Оксана (вільна боротьба), Галкін Олександр, Мацкевич Ігор (кульова стрільба), Юнес Клод, Почкалова Анфіса (фехтування).

Львівське державне училище фізичної культури – це спеціалізований навчальний заклад спортивного профілю, який забезпечує розвиток спортивних здібностей та обдарувань дітей і молоді з метою підготовки спортсменів вищих категорій – резерву до національних збірних команд України з пріоритетних для Львівщини видів спорту: боксу, боротьби вільної, веслування на байдарках і каное, водного поло, гандболу, гімнастики спортивної, легкої атлетики, санного спорту, стрільби кульової, стрільби з лука, сучасного п’ятиборства, фехтування, футболу.

Сьогодні Львівське державне училище фізичної культури – це навчальний комплекс, який складається з вищого навчального закладу І рівня акредитації, що здійснює підготовку фахівців з вищою освітою за спеціальністю 5.010201 «фізичне виховання», та спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату спортивного профілю.

Така організація та поєднання навчально-виховної і спортивно-тренувальної роботи, цілорічне інтернування перспективних спортсменів регіону в межах навчального комплексу, створення необхідних матеріально-технічних, фінансових та нормативних передумов, а також установчий договір з Львівським державним університетом фізичної культури про створення Галицького регіонального навчально-наукового комплексу дозволили вперше в Україні створити систему ступеневої освіти для провідних спортсменів та унікальну у світовій практиці систему неперервної підготовки спортивного резерву до національних збірних команд України: ДЮСШ, СДЮШОР- спортінтернат - училище фізичної культури - університет фізичної культури, школа вищої спортивної майстерності. Це дало позитивні результати у підготовці спортсменів, здатних успішно конкурувати на всеукраїнській та міжнародній аренах.

Призерами Всеукраїнських змагань стали 217 учнів та студентів училища, вони завоювали понад 580 медалей, у тому числі 180 золотих. Найбільшу кількість призерів підготували відділення: вільної боротьби – 48 призерів, з них 21 – переможець; кульової стрільби – 22 призерів, з них 14 – переможців; веслування на б/к – 13 призерів, з них 11 – переможців.

До спискового складу збірних команд України з видів спорту увійшло 100 учнів та студентів училища. На міжнародній арені Україну презентували 62 спортсмени училища, з яких до вісімки сильніших спортсменів Європи та світу увійшло 39 осіб. Переможцями та призерами європейських і світових першостей стали 23 вихованці училища, які вибороли 14 золотих, 11 срібних і 13 бронзових нагород.

Та найвагомішим досягненням року є те, що 14 вихованців училища взяли участь у Іграх ХХІХ олімпіади у м.Пекіні, де вони вибороли 1 срібну, 2 бронзові медалі, посіли 1 четверте, 1 шосте місце і внесли у скарбничку олімпійської команди України 10,5 олімпійських очок у неофіційному командному заліку, що складає 6,2%.

Зазначимо, що цьогоріч набір учнів до спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату спортивного профілю уже закінчився.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ